Een goed team

Liefde gaat kapot aan chantage

De gevaarlijke drempel tussen seks en zakendoen.

Fenna heeft een plezierig leven. Ze is sinds vier jaar gelukkig met haar vriend Lars, ze wonen samen, hebben geen financiële zorgen en doen allebei boeiend werk. Fenna werkt voor een baas, Steven, die veel vertrouwen heeft in haar capaciteiten en die haar, vanwege haar grote talenkennis, graag op pad stuurt voor buitenlandse klussen. Tijdens één van die reizen ontmoet ze Brandon Daniels, een Engelsman die – zo lijkt het – als een blok voor haar valt. Fenna laat zich inpalmen en het komt tot een avond seks. De volgende dag heeft ze spijt als haren op haar hoofd. Lars mag dit nooit te weten komen, want het zou haar relatie kapotmaken. Ook haar baas Steven zou dit niet op prijs stellen, want hij hamert er altijd op dat privé en zaken gescheiden moeten blijven.

Maar wanneer ze Daniels de volgende dag zegt hoezeer ze hier spijt van heeft en dat dit niet voor herhaling vatbaar is, blijkt de charmante man duivelse plannen te hebben. Hij heeft hun intieme samenzijn gefilmd en bewijst haar dat met een foto. Als Fenna niet doet wat hij wil zal hij die film op YouTube zetten. Het komt erop neer dat zij in het bedrijf van haar baas een aantal dingen moet veranderen, Steven tot contacten in het buitenland moet brengen en hem naar een beursgang moet zien te krijgen. Daniels zal daarvan dan door de verkregen voorkennis van zijn ‘goede teamgenoot’ financieel flink profiteren. Fenna zit gevangen. Ze is doodsbenauwd voor Daniels’ toegezegde wraak als ze niet doet wat hij zegt, en gaat wanhopig infiltreren. Maar wat ze ook doet, het is nooit genoeg.

Auteur

José Vriens (1965) is dezelfde als José Magielsen en Josje Maas. Onder de laatste naam schrijft ze korte romantische verhalen. Ze begon in 2000 met het schrijven van kinderboeken en richtte in 2002 de uitgeverij Boekenbelt op. Na zes jaar verkocht ze de uitgeverij om full time schrijfster te worden. Haar boeken zijn typische feelgood romans.

Daniels achtervolgt Fenna bijna continu en dat heeft onaangename gevolgen op zakelijk en persoonlijk vlak. Welke dat zijn, ontdekt de lezer gaandeweg. En ook welke oplossingen er in het verschiet liggen, want deze auteur schrijft tenslotte geen drama’s.

Hoewel het boek vlot geschreven is, verzuchtte ik toch af en toe: ‘Ja hoor, daar is hij weer!’ Laten we het een overdosis Daniels noemen. Dat was echt niet nodig geweest om de spanning erin te houden, integendeel, die herhaling ‘stopt’ het verhaal enigszins. Als een persoon in een verhaal duidelijk niet deugt, blíjft hij niet deugen als hij vaker optreedt.

Desondanks een zomerpil voor uren lichtvoetig leesgenot onder de parasol.

José VriensEen goed team. ISBN 978-90-8660-357-2, 356 pagina’s, €19,95. Arnhem: Uitgeverij Ellessy 2018.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Chicklit. Bookmark de permalink.