Vind ik leuk?!

Tori’s leven draait om ‘likes’

Snakken naar bewondering, wanhopig in de liefde.

Tori Bailey is op haar vijfentwintigste volkomen de kluts kwijt. De wereld eist te veel van haar en alle twintigers moeten kennelijk succesvol worden. Hoe, dat weet Tori niet. Ze schrijft een relativerend, vrolijk en amusant boek over deze quarterlifecrisis, onder de titel Who The F*ck Am I? Het wordt een immens succes, al haar leeftijdgenoten herkennen zich erin en zien Tori als een soort goeroe op weg naar hun geluk. Het hilarische boek wordt bij honderdduizenden verkocht, Tori heeft overal optredens en houdt een continue berichtgeving op internet bij, voorzien van fraaie selfies. Als ze op het eind van het boek Tom tegenkomt biedt ze ook hoop aan de wanhopige lezers: dat geluk staat hen ook te wachten. Ieder bericht roept likes op, hoe meer hoe beter, vindt Tori.

Maar in werkelijkheid is Tori helemaal niet zo gelukkig met Tom, de man om wie iedereen haar benijdt. Bovendien veranderen haar vriendinnen. Ze trouwen en krijgen kinderen. Tori zou dat soort dingen ook graag willen, maar Tom houdt de boot af. Zijn Later, later, later lijkt steeds verder weg te liggen. En dat niet alleen, Tom wordt een heel andere man dan de Tom op wie ze verliefd werd. Seks hoeft niet meer, spannend eten evenmin, mooie vakanties ook niet. Tom is al blij met zijn biertje en met voetbal op de televisie. Als Tori voorzichtig tracht over de toekomst te praten laaien er hevige ruzies op. Desondanks speelt Tori voor haar fans het gelukkige meisje. Zij is immers de geluksgoeroe? Dan moet ze dat toneelstuk ook opvoeren, alle narigheden ten spijt. Gelukkig heeft ze Dee, haar beste vriendin. Bij haar kan ze haar hart uitstorten. Maar als ook Dee een man krijgt, zwanger wordt en verandert, voelt Tori zich vreselijk eenzaam.

Auteur

Holly Bourne werkte als journalist en relatietherapeut voor jongvolwassenen. Vanuit die ervaring begon ze Young Adult-romans te schrijven. Inmiddels zijn er daarvan ruim 100.000 verkocht. Dit is haar eerste roman voor volwassenen, al zijn dat wel volwassenen die de Young Adult – leeftijd net ontgroeid zijn.

Tori’s uitgever snakt naar een nieuw boek van de succesrijke schrijfster. Een zomeruitgave van haar eerste boek moet een leegte overbruggen, maar daarna wordt het tijd voor een heel nieuw exemplaar. Tori zegt dat toe, maar wordt overvallen door een writers block. Ze heeft haar eerste boek gebaseerd op haar eerlijke mening, maar bij een tweede boek lijkt dat onmogelijk. Ze schrijft op haar site nog steeds juichend over Tom, tot groot plezier van haar fans. Dat ze hem in werkelijkheid niet langer kan verdragen zou een immense teleurstelling zijn. Moet ze doorgaan met het toneelstuk? Of moet ze eindelijk voor zichzelf gaan kiezen?

Een heerlijke grappige ontspan-roman. Herkenbaar voor jonge mensen in alle ups-and-downs. Een lekker humoristisch boek om de zomer mee in te luiden en mee op vakantie te nemen. Voor in de koffer of op de E-reader.

Holly BourneVind ik leuk?! Vertaald uit het Engels (How Do You Like Me Now?) door Erica Disco. ISBN 978-94-027-0149-4, 335 pagina’s, €17,99. Amsterdam: HarperCollins 2018.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Fictie, Humor. Bookmark de permalink.