Over en uit

Ultieme wraak

De verdrinkingsdood van een oude schoolvriend trekt een wissel op het huwelijk van Roos en Emiel. Als hun dochtertje wordt ontvoerd komt het verleden weer naar boven.

Roos is lerares op een basisschool, ze is getrouwd met Emiel en moeder van de bijna 2-jarige Tirza. Ze is moe; na een hele dag lesgeven staat een avond vol oudergesprekken op de agenda. Als jonge vrouw moet ze heel wat ballen in de lucht houden: ze heeft het heel druk met haar huwelijk, haar dochtertje en het huishouden, haar leerlingen en haar ouder wordende vader en moeder. Zakelijk en nuchter als Emiel is, zorgt hij ervoor dat er een au pair uit Indonesië, Adinda, haar komt helpen.
Over Gijs, een middelbare schoolvriend met wie zij en Emiel jaren een hechte vriendschap hadden, en die is verdronken bij het duiken, kan zij met haar man niet meer praten. Emiel was op de boot toen Gijs verdween en hij heeft zich na dit drama op zijn werk als directeur van een wereldwijd spyware-bedrijf, dat hij samen met Gijs had opgericht, gestort. ‘We moeten door’, was het schokkende antwoord toen ze hem confronteerde met zijn koele houding. ‘Ik wil het er niet meer over hebben. Het is klaar, over en uit!’

Auteur

Marion van de Coolwijk vertelde vanaf haar vroege jeugd al fantasieverhalen. Ze heeft dit later doorgezet en meer dan 200 jeugdboeken geschreven. Na Mangelvrouw is dit haar tweede thriller voor volwassenen.

Bij een bezoek met Adinda aan de speeltuin is Tirza plotseling verdwenen. Ondanks diepgaand onderzoek kan de politie geen aanwijzingen voor de dader vinden. Maar is deze persoon wel spoorloos?

In deze thriller, waarin het hele spyware-gebeuren angstwekkende vormen aanneemt, komt de spanning in pieken. Als halverwege het boek duidelijk wordt wie Tirza ontvoerd heeft en waarom, vraag je je af hoe de schrijver nog eens bijna 150 pagina’s verder kan met het verhaal. En plotseling neemt de spanning dan weer toe: zal het ze lukken de ultieme wraak te nemen?

Een goed geschreven en onorthodoxe thriller,

Marion van de CoolwijkOver en uit. ISBN 978-90-452-1267-8, 286 pagina’s, € 15,00. Uithoorn: Karakter Uitgevers 2018.

Dit bericht is geplaatst in Detective / Thriller, Geen categorie. Bookmark de permalink.