Chateau de Provence

Droom wordt nachtmerrie

Jong stel koopt oud kasteel in Zuid-Frankrijk. Hun idylle wordt gruwelijke werkelijkheid.  

Luuc en Julia hebben de knoop doorgehakt. Om hun leven en speciaal hun huwelijkse relatie nieuw leven in te blazen hebben ze alle Nederlandse schepen achter zich verbrand. Met hun gezamenlijk vermogen willen ze een droom verwezenlijken, het organiseren van beauty- en health-vakanties op een eigen chateau tussen de olijfgaarden in de Provence.

Luuc is vooruit gereisd, want hun nieuwe bezit heeft nog een grondige opknapbeurt nodig. Hij heeft in feite de aankoop geregeld en moet nu alle nodige verbouwingen regelen. Zelf zullen ze natuurlijk ook de handen uit de mouwen moeten steken om het grote, statige chateau geschikt te maken voor de ontvangst van gasten.

Als Julia enkele weken later arriveert gaat ze eerst het nabijgelegen dorpje verkennen. In een winkeltje met produits de campagne raakt ze aan de praat en vertelt ze de eigenaresse wat ze in de streek komt doen.

‘We zijn de nieuwe eigenaars van het kasteel.’

‘Le château?’

De schok is onmiskenbaar.

‘Van monsieur Luuc?’

Julia knikt blij en begint te vertellen over hun nieuwe plannen, maar de ogen van de Française staren defensieve afschuw uit.

Enigszins van haar stuk loopt Julia de winkel uit. Heeft ze iets verkeerds gezegd? Het valt haar op dat overal posters hangen met de beeltenis van een jonge vrouw. Met haar bleke huid, donkere lange haar en opvallend blauwe ogen is ze het sprekende voorbeeld van pure schoonheid. Er staat onder dat ze verdwenen is. Verder het telefoonnummer van de politie en haar naam: Chérie.

Julia rijdt nu rechtstreeks naar hun chateau. Verliefd en vol verwachting valt ze in Luucs armen. Hoewel ze snel in de gaten krijgt dat het opknappen van hun kasteel nog een heidense klus wordt, hebben beiden alle vertrouwen in de toekomst en zijn ze vol werklust.

Helaas moeten ze tegenvaller na tegenvaller verwerken. Werklui komen niet opdagen, kleine lettertjes in het koopcontract die Luuc zich niet heeft gerealiseerd pakken in hun nadeel uit, leveringen van bouwmateriaal worden niet nagekomen en personeel gedraagt zich vervelend en nieuwsgierig. De ellende begint pas goed als Julia in een van de kelders het lijk van Chérie ontdekt.

Auteur

Marelle Boersma (1957) is auteur en schrijfdocent. Haar boeken gaan vaak over actuele misstanden die zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen. Dit is het eerste boek uit haar Ik-Vertrek thrillerserie.

 

Zoals we dat kennen uit de televisieserie Ik Vertrek worden Julia en Luuc geconfronteerd met allerlei tegenvallers. Het wordt echter een autre chose als haast alle betrokkenen geheimen bij zich dragen en een enkeling bereid is zijn of haar belangen te verdedigen tot de dood erop volgt. Zullen de beauty- en health-vakanties in bloed worden gesmoord?

Een heerlijke horrorstory tussen de olijfbomen van de Franse campagne.

Marelle BoersmaChateau de Provence. ISBN 978-94-610-9304-2, 300 pagina’s, € 17,95. Laren: De Crime Compagnie 2018.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Deel van een reeks, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.