Nooit meer alleen

Wraak op de katten

Terwijl een serieslachter van katten actief is heeft de politie vooral interesse in de onverklaarbare moord op alleenstaande vrouwen.

In de Antwerpse wijk Seefhoek worden regelmatig gruwelijk vermoorde katten gevonden. Het ene beestje is vastgespijkerd aan een schutting, het andere werd ontdaan van zijn ingewanden, van een derde is de kop afgesneden en van nog eentje vond een spelende kleuter alleen de staart. Vier buurtbewoners hebben een kattencomité opgericht omdat de politie volgens hen niets doet. Door surveillance en buurttoezicht hopen de drie mannen en een vrouw de kattenslachter te betrappen.

Intussen is Judith Devries, een andere bewoner uit de wijk, van iets geheel anders ontdaan. Terwijl ze buitenshuis was, heeft ze met grote zekerheid het gordijn van haar slaapkamer zien bewegen. Omdat er in de woning niets open stond en wind of tocht dus geen oorzaak kon zijn moet er iemand in haar slaapkamer zijn geweest. Verstijfd van schrik durfde Judith, een oudere en alleenstaande vrouw, het eerste uur haar huis niet binnen te gaan. Eenmaal toch binnen trof ze niets aan dat het bewegende gordijn kon verklaren en deed vervolgens aangifte bij de politie. Met de klacht wordt niets gedaan.

Commissaris Lies Meerhout krijgt het in dezelfde periode druk met een moord die zich lastig laat oplossen. Aanvankelijk leek het niet eens om een moord te gaan, maar door toeval bleek Karen Veldeman niet te zijn overleden aan een hartinfarct. Door knap forensisch werk concludeerde het politieteam dat Karen vermoord was.

Auteur

Toni Coppers heeft als auteur van misdaadromans bekendheid gekregen met zijn serie rond de Antwerpse commissaris Liese Meerhout. Het eerste deel van de serie verscheen in 2008. In 2014 won hij de Hercule Poirotprijs en in 2015 de Hercule Poirot-publieksprijs. Deze thriller, die probleemloos los kan worden gelezen, is de nieuwste uit de reeks.

De moord op Karen Veldeman biedt nauwelijks aanknopingspunten die naar een oplossing zouden kunnen leiden. Waarom werd zij vermoord?

Kort daarop wordt weer een levenloos lichaam gevonden. Is er een seriemoordenaar bezig? Maar wat bezielt hem of haar?

Een aardige thriller.

Toni Coppers – Nooit meer alleen. ISBN 978-94-604-1573-9, 233 pagina’s, € 14,99. Antwerpen: Uitgeverij Manteau 2017.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Deel van een reeks, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.