Donald Duck Scheurkalender 2018

Dagelijks vermaak voor jong en oud

Elke dag kijken en lezen (en misschien wel bewaren).

Generaties zijn opgegroeid met het vrolijke weekblad Donald Duck. Zo gauw ik kon lezen kreeg ik een abonnement en ik was best verdrietig toen mijn ouders ermee stopten toen ik op kamers ging. De komst van mijn eigen kinderen was een prima reden om zelf een abonnement te nemen.

Behalve het weekblad verschenen er ook allerlei albums, vakantieboeken en andere uitgaven, waarin onze striphelden, ooit bedacht door Walt Disney (1901-1966), de hoofdrol vervulden. En dan is er ook nog de jaarlijkse scheurkalender. Elke dag een blaadje voor de liefhebber.

De editie 2018 bestaat uit 365 blaadjes, uitgevoerd in zwartwit, waarvan de voorkant een korte strip bevat, bestaand uit vier tekeningen. Het zijn korte, op zichzelf staande verhaaltjes waarin Donald Duck en/of onder meer zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak, Oom Dagobert en Katrien een rol spelen. Onder de datum staan, indien toepasselijk, speciale dagen vermeld, zoals Carnaval, Wereldverteldag en Linkshandigendag.

Daarnaast bevat de onderkant van elk blaadje een interessant weetje, een hersenkraker, een stukje over sport, een paar mopjes, een quiz, een niet te moeilijk recept of een knutselidee. Zo leer je soms nog wat er bij zonder dat je er erg in hebt.

Zo begint elke dag plezierig voor Oom Donalds fans van alle leeftijden.

Donald Duck – Scheurkalender 2018. ISBN 978-94-6305-214-6, 365 pagina’s. € 14,95. Hoofddorp: Sanoma Media.

Dit bericht is geplaatst in Jaarlijkse uitgave, Kalenders. Bookmark de permalink.