De scheurkalender 2018

Nuttige of leuke kennis, per dag gedoseerd.

365 feitjes over onder andere literatuurgeschiedenis, vaderlandse geschiedenis en natuurkunde.

Wat is het verschil tussen mensen- en dierentaal? Wat bereikte James Madison als president? Wat was de eerste smerige campagne? Hoe communiceren planten? Wie was de topscorer aller tijden onder de Nederlandse hockeyers? Kunnen mensen overleven zonder koolhydraten? Wie begon met de studie naar ‘correct redeneren’? Waarom zien diepzeevissen er zo bizar uit? Wat houdt schizofrenie in? Wat is een toonladder?

Deze en nog veel meer vragen worden in De scheurkalender 2018 deskundig beantwoord. Naast de vele vragen komt de lezer ook nog wat korte artikeltjes tegen, zoals Een plant op een plant, Het uitbrengen van de Nederlandse Statenbijbel, het vonnis voor Balthazar Gerards en De opkomst en ondergang van de gloeilamp in Nederland.

Auteur / Samensteller

Stephan van Duin is bioloog, wetenschapsjournalist en redacteur van onder meer KIJK en Quest. Hij noemt zichzelf ‘wetenschapsvertaler’ en schreef onder meer De Karakterman, Voortplanting voor in bed, op het toilet of in bad en Biologie voor in bed, op het toilet of in bad.

Zes keer per week (zaterdag en zondag zijn gecombineerd) het volgende kalenderblaadje doornemen en uw algemene ontwikkeling neemt steeds een beetje toe. Als u tenminste over een redelijk geheugen beschikt.

Stephan van DuinDe scheurkalender 2018 voor in bed, op het toilet of in bad met meer dan 300 wetenswaardigheden. ISBN 978-90-453-2149-3, € 14,50. Amersfoort: BBNC 2017.

Dit bericht is geplaatst in Diversen, Jaarlijkse uitgave, Kalenders. Bookmark de permalink.