Verminkte toekomst

In handen van verknipte mannen

De politie zit met een reeks onopgeloste verdwijningen van jonge vrouwen. Plotseling is er hoop dat één hunner nog in leven is.

Emma Philips is zestien jaar als ze bevalt van een dochter, Sanne.

Als Sanne tien jaar oud is wordt moeder Emma plotseling vermist. Ze lijkt van de aardbodem verdwenen en is spoorloos. Sanne wordt vervolgens liefdevol door de ouders van Emma opgevangen. De grootouders zorgen ervoor dat hun kleindochter een onbezorgde jeugd heeft. Sanne volgt uiteindelijk een politieopleiding en wordt rechercheur.

Uit hoofde van haar beroep en mede gevoed door opmerkingen van een telepathisch begaafde vriend opent Sanne op eigen initiatief de cold case van Emma. Ze wil alsnog proberen er achter te komen wat haar moeder, die ze zich nog heel goed kan herinneren, is overkomen. In stilte hoopt ze nog steeds, tegen beter weten in, Emma levend terug te vinden.

Sanne wordt bij haar werk vooral getriggerd door het feit dat in de omgeving van 1984 tot 1996 nog zes andere vrouwen zijn verdwenen. Ze werden nooit teruggevonden. Hebben die onopgeloste zaken met elkaar te maken? De kwestie komt in een stroomversnelling als in 2012 opnieuw een vrouw wordt vermist.

Auteur

Melissa Skaye (1972) is auteur van de VT-thrillerreeks: Virtuele tango, Verboden tranen en Verleden tijd. Dit is het vierde deel van de serie. Het kan onafhankelijk worden gelezen van de andere romans. Ze schreef ook de Jeremy Jago (fantasy) reeks. Eerder bespraken wij haar roman In onschuld.

Bij dit van-dik-hout-zaagt-men-planken-horrorscenario, waarover wij helaas verder niets kunnen verklappen, lijkt de realiteit af en toe op gepaste afstand te staan. Maar daar zijn thrillers natuurlijk ook voor bedoeld. Lekker wegdromen in onvoorstelbare gruwelijkheden terwijl de auteur de plot naar een bevredigende afloop schrijft.

Melissa Skaye – Verminkte toekomst. ISBN 978-94-918-7540-3, 300 pagina’s, € 17,50. Leidschendam: Uitgeverij LetterRijn 2017.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.