Lekker & Simpel

Wederom eenvoudig en uitnodigend

Weer een fijn kookboek van dit succesvolle auteursduo.

Eenvoudige gerechten die met simpele ingrediënten gemaakt kunnen worden. Geen kostbare of vergeten groenten, ingewikkelde kruiden of dure pakjes en zakjes. Met een basic keukenkastvoorraad kan eigenlijk alles gemaakt worden. En alles eenvoudig te maken zonder dat je daarna nog aan een afwas vastzit die meer tijd consumeert dan je lief is. En bij veel recepten staat nog een tip: wat je erbij kan eten of hoe je een variatie op het recept kunt maken.

De index zit voorin en gaat uit van de ingrediënten. Dat is superhandig want dan kun je eerst in je koelkast kijken wat je nog hebt liggen en daar wel uit vijf recepten bij kiezen. Er zit gegarandeerd iets bij wat je lekker vindt. Of je bladert wat door het kookboek en laat je visueel inspireren. Bij ieder recept staat namelijk een duidelijke foto en de titel van het recept is afgedrukt in kleur: rood voor vlees (71x), blauw voor vis (31x), Geel/oker voor gevogelte (29x), groen voor vegetarisch (59x) en nog tien toetjes

De recepten zijn voor twee personen en laten zich moeiteloos vermenigvuldigen voor grotere gezelschappen.

Uitgeprobeerd

Burrito met kip en rijst

Heerlijke wrap. Ook fantastisch om mee naar werk of opleiding mee te nemen.

 

 

 

 

 

No-bake cheesecake met aardbeien

Verrukkelijk en simpel toetje. Ziet eruit als een feestje en is in no time klaar. Voor iemand met heel veel honger. Dit tweepersoons toetje kan ook prima voor wat meer mensen worden gemaakt.

Aardbeien swirl met chocolade

Net als het vorige recept supersnel en gemakkelijk op tafel te zetten.

Appel-cheesecake toetje

Eén van de weinige recepten die iets meer planning vergt. Dit moet 1 à 2 uur in de koelkast staan. Maar als je dat niet doet zal ook niemand het uitspugen vermoed ik.

Maaltijdsalade met avocado en tonijn

Heerlijk!

Maaltijdsalade met avocado en kip

Kip en avocado… dat moet wel lekker zijn. Lekkere (en natuurlijk simpele) dressing.

 

 

 

 

Vegetarische bloemkoolcurry

Werd met een hoop enthousiasme ontvangen. Ook heel goed voor wie niet zo heel goed weet wat je nou met zo’n bloemkool aan moet anders dan verdrinken in kaassaus. Wat ook niet vies smaakt trouwens.

Bloemkoolburger

De smaak was goed maar de textuur een beetje te zacht naar onze smaak. Maar als het niet tussen een broodje zat en met bijvoorbeeld rijst en salade geserveerd zou zijn, zou de waardering waarschijnlijk beter zijn.

Champignonsoep

Prima champignonsoepje.

Linzensalade met geitenkaas (en spekjes)

Heerlijk. Die mag blijven. Die notige linzen, zachte geitenkaas en vet-knapperige spekjes zijn gemaakt voor elkaar.

Hartige muffins met mais

Na eerst met enige argwaan bekeken te zijn ging toch iedereen overstag. Ook heel goed als meeneemlunch. Of voor een picknick of buffet.

Loempiaatjes met prei en kip

Heerlijk als snack of als onderdeel van een maaltijd.

Broodje visstick met rucola

Heerlijk. Lekker als volwassene meedoen aan het kindermenu. Nog een beetje appelmoes erbij en de maaltijd kan helemaal niet meer stuk.

Tip voor wie het toch wat volwassener wil: serveer met rozemarijn aardappeltjes uit de oven.

Pitabroodjes met krokante kip en snijbonen

De smaak was lekker maar ik zou de volgende keer de kip apart bakken. In een pan samen met de boontjes is het krokante er namelijk toch snel van af. Maar verder een heel lekker broodje.

Hartige taart met spinazie

Heerlijke spinazietaart met als verrassende smaak een beetje dille.

Auteurs

Jorrit van Daalen Buissant des Amorie en Sofia Chanou zijn de oprichters van de populaire blog lekkerensimpel.com (2012). Door het succes richten zij zich  fulltime op het schrijven over eten en het bedenken van recepten.

Superboek voor wie nog niet zo ervaren is, geen hele uitgebreide keuken heeft en/of niet veel tijd of geld heeft. Lekker, simpel en gezond.

 

 

Jorrit van Daalen Buissant des Amorie & Sofie Chanou – Lekker & Simpel. 1 x kopen 5 x koken. ISBN 978-94-615-6236-4, 320 pagina’s, € 20,00. Amsterdam: Bertram+deLeeuw 2017.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Eten en drinken. Bookmark de permalink.