Onvindbaar

Verdwenen tweeling

Jonge vrouw erft groot Victoriaans huis. Ooit verdwenen haar tweelingzusjes daar spoorloos. Wat is er precies gebeurd?

Met gemengde gevoelens rijdt Arden Arrowood naar het stadje Keokuk in Ohio. Ze heeft het grote Victoriaanse huis Arrowood geërfd en wil er gaan wonen. Het huis heeft zeventien jaar leeg gestaan, maar een testamentaire beschikking heeft ervoor gezorgd dat het goed onderhouden werd door de huisbewaarder en klusjesman Dick Heany. Arden is er meer dan tien jaar niet geweest. Ze heeft haar studie geschiedenis helaas moeten afbreken na een mislukte relatie en zoekt een nieuwe toekomst.

Die gaat ze echter met gemengde gevoelens tegemoet. Immers, toen ze tien jaar oud was verdwenen haar tweelingzusjes Violet en Tabitha spoorloos. Ondanks alle inspanningen werden ze nooit teruggevonden. Arden zag beiden als laatste toen een goudkleurige auto wegreed met de twee meisjes van nog geen twee jaar oud achterin. Dit werd overigens bevestigd door haar buurvriendje Ben Ferris die toevallig uit zijn kamerruim naar buiten keek en hetzelfde zag.

Als Arden zich heeft geïnstalleerd maakt ze kennis met ene Josh Kyle die zich bezig houdt met cold cases. Gedreven door de spoorloze verdwijning van zijn eigen oudere broer is hij al jaren geïnteresseerd in de vermissing van de Arrowoodtweeling. Arden en Josh proberen of ze samen kunnen achterhalen wat er is gebeurd. De chauffeur van de goudkleurige auto, Harold Singer, werd destijds gevonden, maar wegens gebrek aan bewijs nooit veroordeeld. Maar wat deed hij daar dan met zijn auto?

Auteur

Laura Mchugh (1974) werd bekend met haar thriller Het gewicht van bloed. In dit nieuwe boek worden we meegenomen naar een huis dat nogal wat geheimen herbergt. Hoewel goed onderhouden kraakt er van alles, klemmen de ramen, lekken waterleidingen en is sinds vele jaren niemand meer op zolder en in de kelder wezen kijken. Arden heeft het moeilijk met de verdwenen zusjes, haar vorig jaar overleden vader Eddie, haar moeder die zwaar aan de pillen en de alcohol is en de plotseling opgedoken Josh die de namen van de tweeling achter op zijn rug blijkt te hebben getatoeëerd.

Het wordt nog vreemder als op zekere dag wordt aangebeld en er staat een vrouw voor de deur die vraagt of Eddie er is. Arden zegt dat haar vader al een jaar dood is. Tot haar stomme verbazing antwoordt de dame dat ze hem nog een paar maanden geleden in dit huis heeft bezocht.

Het boek moet het hebben van de sfeer en de suspense. De lezer wordt meegenomen in een ouderwetse ghost story. Er gaat van alles schuil en haast iedereen heeft wel een geheim. Langzaam maar zeker komt alles aan het licht.

Zwak is het mysterie van de tweeling. De oplossing blijkt na alle geraffineerde spanning een beetje triviaal. In elk geval anders dan wat het opgebouwde verhaal rechtvaardigt. Dit betekent echter niet dat men met dit boek geen genoeglijke uren kan doorbrengen.

Laura McHughOnvindbaar. Vertaald uit hetEngels (Arrowood) door Fanneke Cnossen. ISBN 978-90-234-6608-6, 320 pagina’s, €19,99. Amsterdam: Uitgeverij Cargo 2017.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.