In onschuld

Jeugdclub wordt uitgemoord

Een hechte vriendengroep beleeft een dramatische nacht. Vijftien jaar later neemt één van hen wraak.

‘s Morgens vroeg wordt de 31-jarige Yara de Best door de buurvrouw in haar tuin gevonden. Ze is half ontkleed en volslagen gedesoriënteerd. Ze kan zich absoluut niet herinneren wat de laatste vier dagen is gebeurd. Ondanks advies van haar goede vriendin Eva wil ze perse geen aangifte doen bij de politie.

Kyle Hendriks is hypnotherapeut. Hij biedt aan Yara onder hypnose te brengen om er achter te komen wat er in die vier dagen met haar is gebeurd. Gezien de striemen op haar polsen lijkt het duidelijk, dat ze werd vastgebonden. Wie heeft dat op z’n geweten en waarom?

Kyle hypnotiseert Yara verschillende malen. Ze glijdt dan terug naar de tijd dat ze zestien á à zeventien jaar oud was. Yara was toen heftig op zoek naar de ware geliefde met wie ze graag haar eerste seksuele ervaring zou willen delen. Ze maakte deel uit van een hechte vriendengroep van ongeveer tien jongens en meisjes. Iedere meid leek wel op zoek naar de leukste en vooral knapste jongen en er heerste onder hen af en toe een vervelende concurrentie. Yara was smoorverliefd op Justin Vrede. Na een hoop gescharrel vonden de twee elkaar in een spetterend orgasme. De beschrijving van deze seksscène verdient zeker een compliment.

Enige tijd later beleven de vrienden een dramatische nacht waarbij sommigen een trauma oplopen en Justin zal bezwijken aan ernstige verwondingen. Hierna neemt Yara afstand en zal haar vrienden en vriendinnen jarenlang niet meer ontmoeten.

De hypnose levert helaas geen duidelijkheid over wat Yara onlangs in de bewuste vier dagen overkwam. Totdat anonieme brieven in de bus vallen en Yara te horen krijgt dat sommige van haar oude vriendenclub vermoord zijn. Dan begint ook de politie zich ermee te bemoeien.

Auteur

Melissa Skaye (1972) is pseudoniem voor Melissa Biels-Schaaij. Ze is onder meer bekend van de VT-thrillerreeks (Virtuele tango, Verboden tranen en Verleden tijd). Ook schreef ze de fantasyreeks Jeremy Jago.

Deze thriller is een losstaande roman die eigenlijk uit twee gedeeltes bestaat. In de eerste helft neemt de schrijfster ons mee naar het verleden van Yara en haar romance met Justin. Daarbij speelt de zus van Justin, Rose Vrede, een belangrijke rol want zij is de katalysator van de nachtelijke gebeurtenissen die het leven van alle vrienden en vriendinnen dramatisch zullen veranderen. In het tweede deel wordt duidelijk dat één hunner bezig is vijftien jaar na dato op een afschuwelijke manier wraak te nemen. Was de vierdaagse gevangenschap van Yara daar onderdeel van? Waarom heeft de moordenaar haar weer losgelaten?

Een fantasierijke thriller waarbij de realiteit soms even moet inschikken. De vaardige schrijfstijl en de prettige verteltrant compenseren dit gelukkig.

Melissa SkayeIn onschuld. ISBN 978-94-918-7537-3, 280 pagina’s, € 17,50. Leidschendam: Uitgeverij LetterRijn 2017.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.