Goede dochter

Schietpartij brengt gruwelijke herinneringen weer boven

Geheim uit het verleden wordt langzaam ontrafeld.

Het verhaal begint achtentwintig jaar geleden. Twee zusjes, Samantha en Charlotte, wonen met vader en moeder net in een nieuw huis. Een oude boerderij op een verlaten plek in North Georgia. Hun oude huis dichterbij de stad is in vlammen opgegaan nadat er een molotovcocktail door de ramen is gegooid. Al hun eigen spullen zijn in rook opgegaan.

Met veel geweld dringen twee gemaskerde mannen hun huis binnen. Hun moeder wordt voor hun ogen vermoord en met de zusjes worden dingen gedaan die hun het hele leven bij zal blijven.

Vervolgens gaan we door naar de tegenwoordige tijd. Charlotte, die nu Charlie wordt genoemd, is advocaat en maakt na een wilde nacht een ernstig misdrijf mee. Voor haar ogen wordt een schokkende moord gepleegd. Deze gebeurtenis en de vraag wat er nu precies gebeurd is triggeren weer de herinneringen aan de gebeurtenissen in het verleden. En zo komt eindelijk het antwoord op de vraag: wat gebeurde er nu echt al die jaren geleden?

Auteur

De befaamde Amerikaanse thrillerschrijfster Karin Slaughter (1971) wordt ook wel de Queen of Crime genoemd. Haar eerste boek uit 2001 was al een groot succes en werd in bijna 30 talen vertaald. Van haar zestien boeken tot nog toe zijn meer dan 35 miljoen exemplaren verkocht. Ze schreef reeksen met Sara Linton en/of Will Trent als hoofdpersoon. Dit boek maakt geen onderdeel uit van een reeks.

Meesterverteller

De auteur staat bekend als een meesterverteller die gruwelijk details niet schuwt. De gedetailleerde en realistische manier schrijftrant zorgt ervoor dat je in het boek wordt gezogen. Langzaam vallen de gebeurtenissen uit het verleden en het heden over elkaar heen en wordt het achtentwintig jaar oude geheim ontrafelt.

Toch is dit mijns inziens niet één van de beste werken van Slaughter. Het op zichzelf originele verhaal heeft namelijk iets voorspelbaars, waardoor iets van de spanning wordt weggenomen. Desondanks is het weer een mooi boek van één de beste hedendaagse thrillerschrijvers en zeker de moeite waard.

Karin SlaughterGoede dochter. Vertaald uit het Engels (The good daughter) door Ineke Lenting. ISBN 978-94-027-2680-0, 510 pagina’s. Amsterdam: HarperCollins 2017.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.