Achter de voordeur

Huurders horror

Huiseigenaar terroriseert de toch al verwoeste levens van zes huurders, die ook nog eens de handen vol hebben aan het wegwerken van lijken.

Roy Preece bezit een verwaarloosd huis dat onderverdeeld is in zes appartementen. Hij noemt ze ‘studio’s’. Hoewel de warmwatervoorziening, de leidingen en de afvoer op instorten staan vraagt hij woekerprijzen aan de huurders. Deze hebben nauwelijks keuze want ze worden opgejaagd door hun verleden. Soms letterlijk, want Colette moet vrezen voor het criminele milieu, Hoessein is asielzoeker uit Iran en Cher is als minderjarige op de vlucht voor elk denkbaar gezag. Vesta, een armlastige weduwe geniet als enige huurbescherming, maar kan verder geen kant op. Gerard treurt om zijn verloren huwelijk terwijl Thomas totaal vereenzaamd is.

Wat de huurders bindt is in elk geval elkaars geluidsoverlast. Zo draait Gerard de hele dag keiharde muziek van Wagner. Maar ook voetstappen zijn overal en altijd wel ergens te horen. Daarbij moeten badkamers en toiletten worden gedeeld.

Colette is de nieuwste huurder. Nikki die daarvoor in haar studio woonde is met de noorderzon vertrokken. Huisbaas Roy Preese heeft geen moment gewacht. Met een borg en twee maanden huur vooruit mocht Colette voor een paar duizend pond haar intrek nemen.

Preese is een morsige veertiger met ernstige obesitas die bij vrouwen zijn handen niet kan thuis houden. Wanneer Cher geen zin in deze vieze dikkerd blijkt te hebben wordt prompt de huur verhoogd.

Onverwacht voltrekt zich midden in de nacht een verschrikkelijk ongeluk. Zowel de huisbaas als de huurders zijn hier allemaal bij betrokken. Het verandert het huurhuis in een horrorhuis.

Auteur

Alex Marwood is het pseudoniem van Serena Mackesy (1960). Zij schreef eerder Waar is ze? dat in 2013 werd bekroond met de Edgar Allan Poe Award. Ook dit is een psychologische thriller. Het boek leest als een veenbrand. Onzichtbaar fikt het vuur, maar plotseling komt het laaiend aan de oppervlakte om vernietigend om zich heen zijn verzengend werk te doen.

Geile huizenmelker, moord en doodslag

Zo vergaat het ook de huurders in het Londense huis. Opeens worden ze geconfronteerd met moord en doodslag. Aan het wie en waarom komt men nauwelijks toe, want het allerlaatste waarop de meeste huurders zitten te wachten is de komst van de politie. Alles wat dood is moet dus snel het huis worden uitgewerkt.

Behalve lijken ontdekt één van de huurders ook een grote hoeveelheid verstopt geld. Wat moet daar nu mee? De ene geheimzinnigheid volgt op de andere ontdekking. Uiteindelijk gebeurt wat krankzinnig lijkt, maar voor sommige huurders de enige mogelijkheid blijkt.

Lees alles over een geile huizenmelker en zes wanhopige huurders in dit meeslepende griezelverhaal. Een heerlijke thriller om van te rillen.

Alex MarwoodAchter de voordeur Vertaald uit het Engels ( The killer next door)  door Mariëtte van Gelder. ISBN 978-94-0230-937-9, 380 pagina’s, € 17,50 Amsterdam: Boekerij 2017.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.