Lady killers

Dodelijke verleiding

Twee korte thrillers: Wreek mij en Naakt! Uitvoerige beschrijving van het verleiden van mannen, maar ook de nodige spanning en geweld.

Beide verhalen hebben dezelfde opbouw. Eerst gaan de hoofdpersonen Liesa en Louise zich voorbereiden een bepaalde man te verleiden. Ze werken uitvoering aan hun outfit en bepalen hun strategie. Als de man gestrikt is, dan volgt een nachtelijke vrijpartij. Daarna komt het spannende gedeelte met geweld en gruwelijke details.

Auteur

Anja Feliers (1971) schreef al heel jong een boek over haar overleden moeder. In 2004 herschreef ze dat onder de titel Donkere kamers. Inmiddels is ze één van de succesrijkste vrouwelijke thrillerschrijfster van Vlaanderen. Ze schreef onder andere Hou van mij! en Laat me los. Binnenkort verschijnt Femme fatale.

Liesa

Liesa is de hoofdpersoon van Wreek mij. Samen met haar zusje is ze er op uit de rijke en aantrekkelijke Ron te versieren. Ze doen onderzoek naar zijn doen en laten en dan moet het gebeuren. Ze kleedt zich in een spectaculaire outfit, haar meest sexy beha en een zwart slipje. Toen ze haar jurk dichtritste glimlachte ze bij de gedachte dat de kans groot was dat ze hem zelf niet zou hoeven te openen. Alles loopt die avond naar wens. Met behulp van een truc komt ze met Ron in contact. Een door hen omgekochte jongen valt haar lastig en Ron is de redder. Ze blijven daarna samen en ze gaan naar zijn dure loft. Hij is zo begerig dat hij haar al  in de lift pakt, die hij tussen twee etages heeft stilgezet. Dan krijgt het verhaal een zeer verrassende wending.

Louise

Louise is de hoofdpersoon in Naakt! Zij maakt deel uit van een drietal vriendinnen. Allen werken op de redactie van een modetijdschrift. Ze zijn op weg naar een champagneparty. Louise heeft haar zinnen gezet op Sam, de fotograaf van hun tijdschrift. Deze avond wil ze hem versieren. Ze heeft voor deze gelegenheid nieuwe rode lingerie gekocht. Bestaat de kans dat Sam die lingerie zal keuren? Dat hij ze van mijn lichaam zal rukken? Mijn onderbuik gloeit van verlangen. Alles verloopt volgens plan, ondanks het feit dat hij een zwangere vriendin heeft en dat hij het idool is van haar vriendinnen. Zij wordt meegenomen naar een paardenstal waar kaarsen branden en champagne aanwezig is. Eerst wil hij haar naakt fotograferen en daarna volgt de seks. Het verhaal krijgt daarna een heel onverwachte, maar ook zeer gewelddadige wending.

Beide verhalen beginnen heel traag met veel aandacht voor vrouwelijk getut. De stijl is daarbij passend. Het lijkt er op dat je een damesromannetje leest. Gelukkig word je in de tweede helft van beide verhalen meegesleept in veel actie en spanning. Of alles even geloofwaardig is valt te betwijfelen, zeker bij het tweede verhaal.

 Amusante erotische thrillers.

Anja FeliersLady killers. ISBN 97-894-0144-355-5, 184 pagina’s, € 9,99. Tielt (B): Lannoo 2017.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.