Dodelijke seks

M.J. Arlidge – Naar bed naar bed. Vertaald uit het Engels (Little boy blue) door Harmien Robroch. ISBN 978-94-023-7859-9, 364 pagina’s, € 19,99. Amsterdam: Boekerij 2017.

Seksuele voorkeur voor bondage maakt slachtoffers. De politie, die op de beul jaagt, is er zelf ook niet vies van.

Politierechercheur Helen Grace laat zich in haar vrije tijd graag verwennen door ‘meesters’ die haar binden en vernederen. Zo ontspant ze zich na haar masculiene politiewerk, het stoer rondrijden op de Kawasaki-motor en het fanatiek onderhouden van haar lichaamsconditie.

Dit is de vijfde roman waarin deze pittige politievrouw optreedt na eerder een verschrikkelijke familietragedie te hebben moeten doormaken. Haar zus vermoordde immers haar ouders.

In deze nieuwste thriller met Grace in de hoofdrol, wordt in de martelkamer van een BDSM-huis een lijk aangetroffen. Het slachtoffer is ingepakt in natte lakens, de mond gekneveld met een ball-gag en verder geheel met tape afgeplakt. De meester heeft het helaas niet bij verwennen gelaten, maar is weggelopen waarna zijn slaaf een verpakte verstikkingsdood stierf.

Als Grace op de plaats van de misdaad verschijnt knipt ze de tape weg. Tot haar schrik ziet ze dat één van haar eigen ‘meesters’ het slachtoffer is. Dit was kennelijk zijn behoefte om te ontspannen, maar het is hem fataal geworden. Grace begrijpt dat ze haar connectie met de dode man niet bekend mag maken. Het zou haar reputatie in alle opzichten verschrikkelijk schaden.

Na enige tijd wordt er weer een man gevonden. Hij is gekleed in een nauwsluitende yoga-jumpsuit. Tape bedekt zijn gezicht en hij heeft een flinke spanking ondergaan. De beul had daarna de moeite genomen om het lichaam aan kettingen op te takelen. Het slachtoffer hangt dood in de takels als Helen ook bij dit onderzoek moet vaststellen dat het één van haar vroegere ‘verwenners’ betreft. Verwoed zet de rechercheur nu alles op alles om de beul te grijpen. Daarbij wordt ze niet door al haar collega’s gesteund.

Matthew Arlidge (1974) is schrijver van thrillers. In Nederland heeft de serie met Helen Grace optreedt al veel aandacht getrokken. Helen Grace is in al deze politieromans de spin in het web. Het zijn meeslepende vrouwenthrillers die bij de verbeelding van lezeressen, maar ook zeker bij die van lezers het nodige zullen losmaken. Ook in dit boek biedt het verhaal voortdurend onderhoudende verrassingen en blijft de spanning van de ontknoping tot de laatste bladzijden om te snijden. Het is geschreven in korte hoofdstukken waardoor de thriller erg comfortabel leest. Het boek is goed zelfstandig te lezen. Uw recensent werd geen moment gehinderd door het feit dat hij de vorige romans niet kende, hoogstens nieuwsgierig gemaakt.

Sappige suspense voor de liefhebbers van moorden die taboes doorbreken.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Deel van een reeks, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.