In dienst om gekeeld te worden

DeschitterendedodenBelinda Bauer – De schitterende doden. Vertaald uit het Engels (The beautiful dead) door Valerie Janssen. ISBN 978-94-005-0763-0, 320 pagina’s, € 19,99. Amsterdam: A.W. Bruna 2017.

Televisieverslaggever raakt zo verstrikt in de jacht op een seriemoordenaar dat de dood welkom lijkt.

Eve Singer is misdaadverslaggever bij het televisieprogramma IWitness News. Het is elke dag samen met haar collega’s vechten om de meest bloedige primeur op de buis te krijgen. Twee teckels die hun baasje opvreten is een slap onderwerp. Tenzij je de honden met hun bebloede bekken voor je camera kan krijgen.

Maar wanneer een 24-jarige vrouw ‘s avonds overwerk doet in een verlaten kantorenflat en op haar veel te hoge hakken struikelend naar een dichte uitgang rent waar ze door een seriemoordenaar met een machete wordt onthalsd waarop al haar bloed en organen als uit een tube tegen de glazen pui spatten…

Als Eve en haar collega’s de misselijk makende resten van deze slachtpartij weten te filmen en uit te zenden dan grijnst Ross Tobin, de eindredacteur van IWitness News, en spreekt hij Eve waarderend toe.

Maar o wee wanneer Eve een primeur mist en haar grootste concurrent Guy Smith van News 24/7 er met de buit vandoor gaat omdat de half demente vader van Eve haar aandacht vraagt. Ja, dan loopt opeens haar baan gevaar. Ze kan zich haast geen misser veroorloven.

Na de gruwelijke moord op de 24-jarige hooggehakte Layla Martin worden de moorden voortgezet. Een onthoofding in een bioscoop, een meisje van dertien wordt voor de trein geduwd, een blok beton gaat door een autovoorruit en zo voorts. De seriemoordenaar misbruikt Eve om via de televisie zijn slachtingen aan het publiek te vertonen. Want Eve wordt telkens op tijd getipt en zij kan en mag daar geen weerstand aan bieden. Echter, onontkoombaar dreigt het gevaar dat Eve zelf zal gaan fungeren als groots, gruwelijk en dodelijk slotakkoord van de reeks moorden.

BelindaBauerBelinda Bauer (1962) is een Brits schrijfster van misdaadromans. Ze debuteerde met Rusteloos land waarna Opgesloten, Verdiende loon en Wat dood is volgden. Met dit laatste boek won zij de Theakston’s Old Peculiar Crime Novel of the Year Award.

Dit boek is een klassieke thriller. Hoofdpersoon Eve wordt door de seriemoordenaar ernstig bedreigd en krijgt een bodyguard toegewezen. Emily Aguda is een tenger vrouwtje van 1,50 meter die zich zo nodig ontpopt als een huiveringwekkende vechtmachine. Ze blijkt hard nodig.

Terwijl de moordenaar steeds brutaler wordt en de politie hem op de hielen zit komt het tot een huiveringwekkende apotheose, zoals dit in een traditionele thriller betaamt.

Deze roman levert spanning van kaft tot kaft.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.