Seriemoordenaar executeert miljonairs

terechtRudy SoeteweyTerecht. ISBN 978-94-624-2058-8, 319 pagina’s, € 18,82. Westerlo (B): Kramat 2016.

Journalist raakt betrokken bij moorden die door de politie onder de pet worden gehouden.

Matthias De Wolf is journalist. Hij krijgt in zijn brievenbus een USB-stick met een film waarop een man is te zien die op het punt staat gewurgd te worden. De film besluit met de mededeling dat hij er niet mee naar de politie moet gaan, want anders zal de moord worden voltrokken. De Wolf gaat wel naar de politie en geeft de USB-stick daar af.

Kort daarop wordt bij hem een DVD bezorgd waarop de executie van de man te zien is. Op de film verschijnt de mededeling Dit komt er van als je naar de politie stapt. Matthias vernietigt het schijfje en houdt verder tegenover iedereen z’n mond. Hij begrijpt er niets van dat hij als journalist hiermee wordt lastig gevallen.

Een dag later verschijnt de politie. Ze ondervragen hem over de USB-stick en bezweren hem dat als hij meer boodschappen van de onbekende krijgt, hij dit bij de politie moet melden en er als journalist zeker niet over moet publiceren.

Matthias De Wolf verzwijgt de DVD, maar gaat via een vriendin, die bij slachtofferhulp werkt, op onderzoek uit. Van dag tot dag maakt hij kleine vorderingen in zijn onderzoek naar het mogelijke slachtoffer en komt er uiteindelijk achter wie de omgebrachte man is. Hij ontdekt vervolgens meer slachtoffers die allen gemeen hebben dat ze steenrijk zijn en in het buitenland schandelijke en mensonterende activiteiten op hun geweten hebben.

rudysoeteweyDe Vlaamse schrijver Rudy Soetewey (1955) won onder meer de Hercule Poirotprijs en de Diamanten Kogel.

In dit boek komt journalist Matthias De Wolf in actie om als detective op te treden. Het wordt hem niet gemakkelijk gemaakt. Niet alleen probeert de seriemoordenaar hem zover te krijgen dat hij over de moorden publiceert zonder de politie erbij te betrekken, maar ook zit de politie hem op z’n huid. Om onverklaarbare redenen wil de overheid voorkomen dat de door Matthias ontdekte moorden in de openbaarheid komen.

Langzamerhand vallen in deze thriller alle puzzelstukjes op hun plaats en wordt aan de lezer duidelijk welke belangen er precies spelen. Dan komt onvermijdelijk het moment dat meer bloed gaat vloeien en slachtoffers het leven laten. Als aardige noviteit moet genoemd worden dat de laatste afrekening plaats vindt door gebruik te maken van de speciale vermogens van een hybride auto.

Voor de liefhebber van een politiethriller met een rustige, intellectuele benadering.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.