Meisjes van zestien omgebracht

indevalKaren RoseIn de val. Vertaald uit het Engels (Have you seen her?) door Hans Verbeek. ISBN 978-90-261-3966-6, 480 pagina’s, € 19,99. Utrecht: De Fontein 2016.

Seriemoordenaar krijgt onverwachte hulp bij het kaal knippen en doodsteken van aantrekkelijke cheerleaders.

Speciaal agent Steven Thatcher is sinds een paar jaar weduwnaar. De opvoeding valt hem moeilijk. Hij heeft drie zoons waarvan de oudste een recalcitrante puber dreigt te worden en de jongste van zeven jaar zich autistisch gedraagt.

Als op een gegeven moment een zestienjarig meisje wordt vermist en twee weken later kaalgeknipt en gruwelijk verminkt wordt teruggevonden, houdt de speurtocht naar de dader hem zo bezig dat hij voor z’n zoons nauwelijks tijd heeft.

Ondertussen breekt er op de middelbare school van zijn oudste zoon een rel uit. Rudy Lutz, de zoon van steenrijke ouders die de school zwaar sponseren, doet niets voor school behalve sport. Voor straf wordt hij uit het schoolelftal gezet als hij voor een scheikundeproefwerk een diepe onvoldoende scoort. De vader vindt dat de school de luiheid van z’n zoon door de vingers moet zien en dat de docente scheikunde toch maar een zesje moet geven. Jenna Marshall, de docente, piekert er niet over. Zowel Rudy als z’n vader nemen wraak op de lerares door haar autobanden lek te steken en zelfs de remleidingen van haar andere auto door te snijden. Het wordt een politiezaak waarbij agent Thatcher en lerares Marshall op elkaar verliefd worden.

Dan verdwijnen er meer meisjes die allemaal met dezelfde messteken verminkt worden teruggevonden. Ze zijn allemaal kaalgeknipt. Allen waren zestienjarige cheerleaders.

karenroseKaren Rose (1964) is een Amerikaanse misdaadauteur. Ze studeerde scheikunde aan de Universiteit van Maryland. Elk jaar verschijnt van haar hand een thriller.

In deze nieuwste roman wordt de lezer een fraaie combinatie van thriller en romantiek geboden. Niet alleen kent de liefdesrelatie tussen Steven en Jenna hoogte- en dieptepunten, maar ook blijkt dat het gezin Lutz onder verdachte omstandigheden aan de andere kant van de VS heeft gewoond. Vader Lutz bleek daar aangehouden op verdenking van moord op jonge meisjes, maar werd door een vormfout vrijgelaten.

Nu komt echter zoon Rudy als verdachte van de nieuwe moorden in beeld. En hij niet alleen, want hij houdt er namelijk ook een aantal behoorlijk onfrisse vriendjes op na. Van alle verdachten wordt DNA afgenomen, maar de seriemoordenaar kan niet worden gepakt.

Intussen handhaaft Jenna Marshall de onvoldoende van Rudy, waardoor deze niet in het sportteam van school wordt opgesteld. De woede daarover bij de familie Lutz en hun fans is groot. Jenna moet plotseling vrezen voor hetzelfde lot als de zestienjarige omgebrachte cheerleaders.

Hartstochtelijke thriller naar Amerikaanse snit.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.