Fatale man verstoort en vernietigt levens

witteraafBram DeHouck – Witte raaf. ISBN 978-90-445-3460-3, 256 pagina’s, € 17,50. Amsterdam: De Geus.

Nieuwe collega maakt anderen in een bedrijf het leven zuur. Maar dan wordt zijn vrouw vermoord.

Stefanie Baertsoen heeft een plezierige baan bij een klein bedrijf. De lijnen zijn er kort en ze kan zowel met haar baas Ludo als met haar collega’s goed opschieten. Enige tijd geleden heeft ze een zeer teleurstellende miskraam gehad Zij en haar partner Alex hadden zich zo op het kindje verheugd en de babykamer al leuk ingericht. Het mocht niet zo zijn en Stefanie zit een paar maanden depressief thuis.

Als ze weer aan het werk gaat, blijkt dat haar directe en beste collega Marlene ontslag heeft genomen. Stefanie maakt kennis met haar opvolger. Het is Nick Farkas. Ze hoopt op dezelfde wijze als ze met Stefanie gewend was met Nick te kunnen samenwerken. Maar dit valt al snel heel erg tegen. Nick Farkas blijkt een eersterangs intrigant die in de kortste keren haar kamer inpikt, haar vakkundig zijn fouten in haar schoenen schuift, haar zwart maakt bij directeur Ludo, met een andere collega Emy het bed induikt en deze tegen haar opstookt. Dit alles bespreekt ze thuis met Alex die er via het internet achter komt dat Farkas in zijn vorige banen eveneens voor heel veel onrust heeft gezorgd. Nicks handelsmerken zijn manipulatie, intimidatie, misbruik en een opgeblazen zelfbeeld. Hij heeft bovendien een beeldschoon dochtertje en maakt tegenover Stefanie schampere opmerkingen over haar miskraam.

bramdehouckBram DeHouck (1978) won met zijn debuut De minzame moordenaar en zijn tweede werk Een zomer zonder slaap tweemaal De Gouden Strop.

In dit boek loopt de spanning zo hoog op dat Stefanie besluit ontslag te nemen. Maar dan wordt Sandra, de vrouw van Nick, door een inbreker vermoord. Nick raakt zwaar gewond. De kostbare familiejuwelen blijken te zijn gestolen. Er is een vaag signalement van de dader, maar de politie kan niemand aanhouden.

Het lijkt een ingewikkelde zaak, want overal kan de verdachte gezocht worden: in de steenrijke familie van Sandra, in het geheime liefdesleven van Nick en op zijn werk waar hij de nodige vijanden heeft gemaakt. De rechercheurs komen ook bij Stefanie langs. De politie houdt er ook nog rekening mee dat Nick alles in scene heeft gezet en zichzelf expres heeft verwond.

Dan doet een bejaarde buurvrouw een lugubere vondst waardoor de zaak in een stroomversnelling geraakt.

In deze thriller wordt weer eens duidelijk dat een ongeleid projectiel voor zijn omgeving buitengewoon veel gevaar kan opleveren.

Voor de liefhebbers van een pittige politiethriller van Vlaamse bodem.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.