Misdaadverslaggeefster dupe van criminelen

AlectoXenia Kasper –  Alecto. Vergelding is slechts een kwestie van tijd. ISBN 978-90-856-7349-1, 415 pagina’s, € 18,99. Uitgever: www.xeniakasper.nl.

Thriller uit het Gooi en de televisiewereld.

Maja van Tijl, misdaadverslaggever van een populair televisieprogramma, zit aan een intiem dinertje als ze gebeld wordt door een goede en belangrijke relatie, rechercheur Bert Hazenkamp. Ze neemt met enige spijt afscheid van haar partner van die avond en spoedt zich naar het adres waarheen Bert haar vroeg te komen. Daar ligt het lijk van Robin Dreef, BN’er op B-niveau. En dat is niet het enige, want in het bed is een enorme bloedvlek te zien terwijl Robin niet bloedig vermoord is. Er zou dus nog een lijk moeten zijn. Maar waar? Bert heeft goede ervaring met het werken met Maja en vraagt haar om medewerking bij het onderzoek. In ruil daarvoor krijgt zij de primeurs voor de tv-presentatie.

Maja heeft vaker op die manier gewerkt. Ze besluit meteen in actie te komen en alvast thuis via internet zoveel mogelijk gegevens over de dode bijeen te garen. Maar één ding zit haar dwars. Waar blijft haar zoon Bono? Hij had allang thuis moeten zijn en reageert niet op haar telefoontjes. Dan belt Bono’s vader Jan, haar ex, een advocaat. Hij vertelt haar dat Bono ontvoerd is. De jongen zal pas worden teruggebracht als Jan een schuldbekentenis teruggeeft die hij eerder van een drugsdealer kreeg. Maar als hij dat doet dan is het gevolg dat de bende die dealer daarna zal doden.

XeniaKasperXenia Kasper is de manager van Linda de Mol, Bridget Maasland, Yolanthe Sneijder-Cabau en Do. Ze is van oorsprong Duits, maar woont en werkt al jaren in Nederland. Haar eerste thriller Chimaera verscheen in 2011. Daarna volgden er nog twee met eveneens misdaadverslaggeefster Maja van Tijl in de hoofdrol.

De auteur gaf al eerder in een interview aan dat ze een groot bewonderaarster is van de populaire ‘tv-held’ Peter R. de Vries. Als ze het niet gezegd had dan was het in haar boeken wel zichtbaar geworden. Ik verwachtte bíjna dat Maja van Tijl net als De Vries haar naam op een gegeven moment zou uitbreiden met een  letter-tussenvoegsel, maar zo ver ging Kasper nog net niet.

Moord op een BN’er, geheime orgiën in zijn flat, een woedende weduwe Daphne die een vreemde rol gaat spelen, een verdwenen lijk, een ontvoerde zoon, een zaak uit het verleden… Bert Hazenkamp en Maja zouden de handen vol hebben als deze zaak niet extra beladen was door het verdwijnen van Maja’s eigen kind. Ze stort zich fanatieker dan anders op het ontrafelen van het mysterie, vooral omdat ze ervan overtuigd is dat de moord en de ontvoering – immers in dezelfde nacht gepleegd – met elkaar te maken moeten hebben. En zou degene die niet terugdeinsde voor een moord nu ook haar kind vermoorden? Maja neemt grote risico’s. Het gevolg is dat ze zelf oog in oog met de daders komt te staan.  Alecto – de Griekse wraakgodin wier naam de auteur leende voor dit boek – zoekt ook hier naar vergelding.

Deze thriller is vooral leuk voor lezers die benieuwd zijn naar de ins and outs van ‘het wereldje’ en ‘de TV’. Indikken, 100 pagina’s eraf en het boek was beter geweest..

Aardige misdaadroman die af en toe wat langdradig is.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller, Media. Bookmark de permalink.