Cupido in Ierland

EnkeltjeIerlandCharlotte de Monchy – Enkeltje Ierland. ISBN 978-90-225-7250-4, 334 pagina’s, € 17,50. Amsterdam: Boekerij 2016.

Twee mensen op zoek naar de ‘ware’.

Dierenarts Lisa verhuist van Amsterdam naar het Ierse dorp Brentwood omdat ze daar haar droombaan kan krijgen. Met die baan is inderdaad niets mis. Maar ze wordt omringd door boeren en buitenlui op leeftijd, op zich ook niets mee mis, maar onder hen zal ze de man van haar dromen niet vinden. En die zou ze toch ook graag ontmoeten. En dan wordt de hond aangereden van de graaf en kasteelheer van het dorp: William. En Lisa is degene die zijn hond gaat behandelen. ‘Raak!’, denkt de romantische lezer dan.

Maar doorgewinterde lezers van liefdesromans weten ook dat de liefde zelden gebaande wegen bewandelt. Voor op de laatste bladzijde van dit boek Lisa’s lippen innig die van William raken moeten er nog heel wat hobbels op de weg genomen worden. En dat terwijl William dringend een vrouw nodig heeft om de erfenis van zijn ouders in handen te krijgen waarmee hij zijn plannen voor de toekomst uit kan uitvoeren. Maar Lisa, de enige kandidaat die William in het dorp tegenkomt, vindt de graaf een stijve arrogante hark. In het begin althans.

CharlottedeMonchyCharlotte de Monchy (1979) studeerde communicatiewetenschapen. Ze debuteerde in 2014 met het romantische Zes maanden zonder. Dit is haar tweede boek.

Lisa skypet regelmatig met haar beste vriendin Tess in Amsterdam. Die overspoelt haar met goede adviezen en vertelt sappig over het hippe leven dat Lisa heeft verlaten. Want of William nu een hark is of niet, als Lisa een comfortabel leven wil leiden zal ze zich anders moeten opstellen tegen de graaf die ‘haar type niet is’. Dan kom de liefde vanzelf wel.

De Monchy schrijft in een vlotte gezellige stijl een lekker romantisch leesboek voor de luie uurtjes.  Ze heeft niet de pretenties meer dan een luchtig en humoristisch verhaal te schrijven. En ze slaagt er uitstekend in haar lezers lekker te laten meeleven met de avonturen van de bijdehante, vrolijke  dierenarts. Het liefdesverhaal is weliswaar voorspelbaar, de verhaallijn zelf is dat niet.

Een feelgoodboek van de bovenste plank.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Romantiek. Bookmark de permalink.