Zonder broek

DeonderbroekLouis van DievelDe onderbroek. ISBN 978-94-6001-380-5, 78 pagina’s, € 7,95. Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag 2015.

Marc Hasaert gaat vreemd met Sylvia. De seks is grandioos. Maar dan moet hij plotseling vluchten, want haar lief duikt onverwacht(?) op. Hij kleedt zich snel aan en verlaat haar flat via de brandtrap. Thuisgekomen mist hij zijn onderbroek, een zwarte met pijpjes.

So what, denkt de lezer misschien. Maar het blijkt dat Marc niet alleen zijn onderbroek kwijt is, maar ook zijn potentie. In de hoop zijn viriliteit terug te krijgen gaat hij op zoek naar Sylvia, en daarmee naar zijn onderbroek.

LouisvanDievelLouis van Dievel (1953) is journalist, satiricus en auteur. Dit is zijn elfde roman.

Dit boekje beschrijft de zoektocht van de hoofdpersoon naar zijn onderbroek, een boeiend en bij vlagen hilarisch verhaal. Het is één van de vele Wablieft-boeken. Dat zijn vlotte boeken van ongeveer 80 pagina’s, opgemaakt in een goed te lezen lettertype, in duidelijke taal voor volwassen beginnende lezers. De boeken zijn boeiend, spannend, ontroerend, interessant en geschreven door bekend auteurs. Voor wie niet kan of wil lezen zijn alle Wablieft-boeken ook als luisterboek beschikbaar.

Het is zonde meer van de inhoud van dit van een schitterend cover voorziene boekje te verklappen. Het maakt echter de slogan Wablieft klare taal, goed verhaal helemaal waar.

Smakelijke boekwerkje, ook als je denkt de doelgroep ontgroeid te zijn.

Het boek is tevens op woensdag 4 februari 2016 besproken in het programma Puur Cultuur van MeerRadio. Het geluidsbestand wordt staat hieronder.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Fictie, Humor. Bookmark de permalink.