Slap

GreyE.L. James – Grey. Vijftig Tinten Grijs verteld door Christian. Vertaald uit het Engels (Grey. Fifty Shades of Grey as told by Christian). ISBN 978-90-44630032, 559 pagina’s, € 15,00. Amsterdam: Prometheus 2015.

Vijftig tinten grijs vanuit het perspectief van manlijke hoofdpersoon Christian Grey.

De trilogie van E.L. James (1963), de boeken Vijftig tinten grijs (zie https://www.leeskost.nl/?p=1856), vlogen de afgelopen Jaren als zoete broodjes over de toonbank. De avonturen van Anastasia Steele, die viel voor de knappe, rijke maar ook donkere Christian Grey worden door vele miljoenen, voornamelijk vrouwen, gelezen. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven.

In Grey wordt het verhaal opnieuw verteld, maar dan vanuit het gezichtspunt van de mysterieuze Christian Grey. Lezer van de trilogie zijn er langzaam achter gekomen waar zijn obsessie voor zweepjes, eten en seks vandaan komen. En hoe Christian en Anastasia voor elkaar vallen en vervallen in een ritme van seks en eten. Vraag is dan ook bij de start van dit boek: komen er nog meer van deze spannende en een tikkeltje verboden geheimen naar boven?

EL JamesHelemaal niet. Met dit boek doet James het verhaal uit Vijftig tinten grijs nog een dunnetjes over, met de vele bijbehorende seksscènes. Maar helaas worden er geen nieuwe elementen aan toegevoegd. En dat is gewoon een gemiste kans. Het idee om een boek te schrijven dat een verhaal vanuit het perspectief van een andere hoofdpersoon belicht is een prachtig, maar dan verwacht je als lezer toch wat nieuwe inzichten.

Maar wellicht verwacht ik als lezer meer dan de andere lezers? Wellicht ben ik geen gemiddelde lezer. Want ook dit boek wordt weer uitstekend verkocht. Los van mijn teleurstelling over het ontbreken van nieuwe elementen is ook dit weer een boek dat heerlijk wegleest. James schrift prettig en eenvoudig. Ook dit boek past weer prima in de categorie Boeketreeks, maar dan waar de romantische scenes worden vervangen door veel hete, harde, zinderende seks.

(Zucht) ik had het na 300 bladzijden wel gehad.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Erotiek. Bookmark de permalink.