Wil je het wel weten…?

MooiemeisjesKarin Slaughter – Mooie Meisjes. Vertaald uit het Engels (Pretty Girls) door Ineke Lenting. ISBN 978-90-234-9109-5 , 544 pagina’s, € 22,90. Amsterdam: Cargo, 2015

De nieuwste thriller van Karin Slaughter, the bestselling master of suspense.

Een meisje van 16 jaar wordt vermist. Dit nieuwsbericht brengt Claire Scott terug naar haar eigen jeugd waarin haar zusje Julia verdween. Twintig jaar later weet ze nog steeds niet wat er met haar gebeurd is en of ze echt dood is. Door alles wat er gebeurd is na de verdwijning is ook haar band met haar andere zus Lydia niet goed meer en hebben ze elkaar al jaren niet gesproken. Door het noodlot treffen ze elkaar weer als Paul, de man van Claire, bij een, naar wat lijkt mislukte, roofpoging om het leven komt.

Na zijn dood komt Claire erachter dat haar man veel geheimen voor haar had. Vastgoed eigendommen waarvan ze niet dat ze die bezaten, geheime bestanden op de computer en de FBI en politie die wel opvallend in zijn leven geïnteresseerd zijn. Samen met haar Lydia ontrafelt ze langzaam al deze geheimen. Maar willen ze eigenlijk wel weten wat die geheimen precies zijn?  

Tussen het verhaal door loopt nog een verhaallijn uit het verleden. Een vader die in een briefwisseling aan zijn dochter vertelt wat er gebeurd is sinds de dag dat zij verdween. Deze verhaallijn lijkt een verhaal op zich en ook hier bouwt de spanning zich langzaam op. Want ook hier gaat het om een tienermeisje wat verdwenen is.

KarinSlaughterIk heb er al eerder geen geheim van gemaakt dat ik Karin Slaughter een van de beste hedendaagse thrillerauteurs vind (zie https://www.leeskost.nl/?p=1993). Dit boek is een ‘los’ deel en maakt geen deel uit van een serie. Echter, net zoals alle andere Slaughter-titels is het weer spannend van begin tot eind. Die spanning bouwt de auteur langzaam op. Je kunt het boek niet wegleggen maar in je achterhoofd weet je ook dat, net als bij de hoofdpersonen, het eigenlijk maar de vraag is of je echt wilt weten wat er met deze meisjes is gebeurd…

Adembenemende thriller vol seks en geweld.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.