Wordt wraak wel koud geserveerd?

Liefdetussen5en7Wanda ReiselLiefde tussen 5 en 7. ISBN 978-90-254-7966-4, 173 pagina’s, € 18,99. Amsterdam / Antwerpen: Atlas Contact 2015.

Vrouw ontdekt bij toeval ontrouw van haar vriend. Wat nu?

De journaliste Liza Wolf is al jaren gelukkig samen met Luc, een befaamd chirurg. Deze ‘handspecialist’ bezoekt regelmatig internationale conferenties en geeft elke maand een week college in Boston, waar hij elke zomer ook nog een langere cursus verzorgt.

Als Liza vergeefs probeert een oude minnaar op Internet te vinden googelt ze min of meer per ongeluk Lucs naam en treft hem aan op Facebook als trotse partner van Sally Anderson en vader van de vijftienjarige tweeling Jane en Jenna.

Onder de vreemde naamsvermelding ‘Lucky Luc Berends’ op Google vond ik de verwijzing naar een Facebookpagina en klikte die aan. Een profielfoto van een bekkentrekkende tiener, Jenna Anderson, Boston USA. Ik fronste mijn wenkbrouwen. Ik kon zo haar account binnenwandelen, ze had haar pagina toegankelijk gemaakt voor de hele wereld, ze had niets te verbergen. Maar het was alsof ik een verboden spreuk had ingetikt.

Wat Liza verder op Internet aantreft breekt haar hart. Toch probeert ze kalm te blijven en naar een verklaring te zoeken.

WandaReiselWanda Reisel ( Curaçao 1955) schreef toneelstukken, film- en televisiescenario’s, novelles en romans. Haar vorige boek Nacht over Westwoud is een fascinerende roman over een waarnemend huisarts in een broeierig dorp (zie https://www.leeskost.nl/?p=1361).

In dit originele verhaal beschrijft Reisel met veel humor het verdere denken en handelen van Liza nadat ze ontdekt dat haar vriend een dubbelleven leidt.

Liza is een succesrijk journaliste die mensen die vreemd gaan interviewt  en het niet al te nauw met de waarheid neemt in wat ze opschrijft. Hoe reageert ze hierop? Daar gaat dit knap bedachte boek over. Ze gaat naar het plaatselijke aquarium om daar in alle rust zich te beraden. Ze reflecteert over haar leven en haar liefde. Hoe moet ze reageren? Veel tijd heeft ze niet, want Luc komt om 5 uur terug uit Boston.

Lucs dubbelleven kan uiteraard niet ongestraft blijven. Zulk verraad is behalve moreel verwerpelijk een schending van vertrouwen.

Het is zonde om meer van het boek hier ‘weg te geven’. Dat moet u echt zelf lezen en ik kan u dat zonder meer aanraden.

Ik heb het achter elkaar uitgelezen.

Dit boek is tevens op woensdag 20 mei 2015 besproken in het programma Puur Cultuur van MeerRadio. Het geluidsbestand staat hieronder.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Fictie. Bookmark de permalink.