Leven als God In Frankrijk

SlurpalaGortIlja GortSlurp à la Gort. Levensgenieten voor gevorderden. ISBN 978-90-448-2231-7, 288 pagina’s, € 14,95. Amsterdam: Carrera 2014.

Plaatjes en praatjes voor liefhebbers van wijn en het verdere goede leven.

Ilja Gort (1951) is schrijver, componist, programmamaker en wijnboer. Hij schreef verschillende boeken, waaronder het hilarische De vrouwenslagerij (zie https://www.leeskost.nl/?p=2062).

In dit prachtig geïllustreerde boek deelt Gort zijn dagelijkse bezigheden met zijn lezers en strooit daarbij ook nog een aantal levenswijsheden en eet- en drinktips over ons uit.

Zo leren we dat wijndruiven kunnen profiteren van goede schimmel en dat rode wijn er eerst wit uitziet, dan roze en dan pas bordeauxrood. We worden erop gewezen dat bij de pittoreske Brasserie Les Deux Garçons in Aix-en-Provence het eten tegenvalt, dat in Frankrijk de lunch de belangrijkste maaltijd van de dag is en waar je NIET moet eten in verschillende plaatsen. We lezen over uiensoep, méhari en makreelpasta (inclusief recept), terrine, wijn assembleren, stokbrood, Bordeaux, Cap Ferret, koffie, Italiaanse wijn, kaas, Camembert, vis, toetjes, kurk en nog veel meer.

IljaGortNaast deze voordehand liggende onderwerpen heeft Gort ook zijn mening klaar over onder andere het vrouwelijk en mannelijk orgasme, geluk dat maakbaar is, poepdozen, huisjes in Frankrijk en het schrijven van een bestseller.

Kortom, een vrolijk en aantrekkelijk ratjetoe.

Als extra service voor zijn lezers biedt Gort bij verschillende verhalen ook nog filmpjes aan, waarvan de QR-codes zijn in te scannen, waarna ze op de smartphone te bekijken zijn. Wie geen smartphone heeft of dat te bewerkelijk vindt krijgt een alternatieve manier voorgeschoteld om die filmpjes toch te kunnen bekijken. Klant- of moet ik zeggen lezersvriendelijk van auteur en uitgever.

Een uitnodigend en smakelijk boekje waarvan ik veel dorst en lekkere trek van kreeg. Santé.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Cultuur, Eten en drinken, Geen categorie. Bookmark de permalink.