Damesboek?

antiglamourHalina Reijn en Carice van Houten – Antiglamour. ISBN 978-90-388-9849-0, 301 pagina’s, € 22,50. Amsterdam: Nijgh en Van Ditmar 2013, inmiddels vierde druk.

Intieme kennismaking met de actrices Halina Reijn en Carice van Houten.

Ik kwam ergens tegen dat dit boek een leuk cadeau is voor de doelgroep dames van dertig tot vijftig jaar. Dat is ongetwijfeld het geval, maar dan doe je het toch tekort. Uw recensent behoort niet tot de doelgroep (man, zestig plus), maar hij heeft zo’n grote bewondering voor de prestaties van beide topactrices, dat hij wel wat meer over hen wil weten.

Halina (1975) en Carice (1976) blijken leeftijdsgenoten en hartsvriendinnen te zijn en ze zijn heel openhartig naar elkaar en naar de lezer. Ze vertellen in dit rijk geïllustreerde boek over hun jeugd, hun angsten en hun loopbaan. Over make-up, lingerie en kleding. Waar ze graag komen en wat ze graag eten. Hoe ze denken over glamour, oud worden en hoe ze zichzelf zien. En uiteraard ook over mannen, seks, het spelen van seksscènes, muziek, Amsterdam, boeken en andere favoriete (of ergerlijke) dingen.

Ik heb het zelf op een bijzondere manier gelezen. Eerst de stukjes van Halina, toen die van Carice en daarna de ‘gemengde’ bijdragen. Dat hielp me om beide vriendinnen als individu te blijven zien en hen niet per ongeluk door elkaar te halen.

Voor wie een fan is van beide dames zonder meer een leuk en interessant boek.

Dit boek is tevens op woensdag 23 januari 2014 kort besproken in het programma Puur Cultuur op MeerRadio. Het geluidsbestand staat hieronder.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Overig. Bookmark de permalink.