Pik een bioscoopje.

SeksDaphne Deckers – Seks. ISBN 978-90-488-1734-4, 96 pagina’s, € 6,95. Amsterdam: Mistral 2013.

Deckers’ columns over seks.

Wat is het vrouwelijk equivalent van een ‘actief baasje’? Geen idee, maar het voormalige fotomodel Daphne Deckers zou als hyperactieve duizendpoot (presentatrice, schrijfster, actrice – onder andere Bond-girl, echtgenote van de voormalige tennisster Richard Krajicek, moeder en nog veel meer, best voor die nog te verzinnen kwalificatie in aanmerking kunnen komen. Ze werkte zelfs mee aan het vermaledijde Koningslied. Al vanaf 1993 schreef Deckers columns, tegenwoordig voor De Telegraaf.

Sex sells. Daarom werd een aantal van Daphne’s columns over seks in een klein boekje gebundeld. Is seksen gezond? Waarom denken meer vrouwen aan eten dan aan seks? Hoe kunnen mannen hun bedprestaties verbeteren? Waarom houden mannen zo van luchtbuksen (zie hieronder)? Waarom wordt het eten van een ijsje met erotiek geassocieerd? Waar is ons schaamhaar gebleven? Wat is het Madonna-hoercomplex en bestaat er een vrouwelijke evenknie van? Waarom zijn er geen bordelen voor vrouwen? Bestaat er porno voor vrouwen? Wat voor bh dragen de meeste Nederlandse vrouwen het liefst? Is sex met een robot iets voor vrouwen? Waar fantaseren vrouwen en mannen over? Dit soort vragen stelt Deckers in haar columns op luchtige wijze aan de orde. Ze neemt geen blad voor de mond en geeft ook onomwonden haar persoonlijke mening, wat je eigenlijk ook wel van een voormalige Playmate (januari 1998; het komt nog aan de orde in dit boekje) mag verwachten. En zo nu en dan geeft ze een interessante tip, vooral over wat je NIET moet doen.

Een paar citaten:

Als ik wil dat er iemand ongevraagd tegen me up gaat rijden, koop ik wel een hond.

Mijn favoriete quote (uit het Engelse mannenblad GQ): ‘Voorspel is als een hamburger: drie minuten aan elke kant’.

Opeens begrijp ik waarom mannen van luchtbuksen houden. Schieten ze toch nog een beetje met scherp.

Want zoals mijn single vriendin altijd zegt: ‘Waarom zou je het hele varken nemen voor die ene worst?’

Laat er dan ook vooral ruimte blijven voor blaadjes die niet veel verder gaan dan de diepte van iemands decolleté.

Zelfs domme blondjes leren bij.

Heren, willen jullie scoren op Valentijnsdag, doe dan normaal. Weersta bijvoorbeeld de verleiding om je geslachtsdeel door de onderkant van een popcorndoos te steken. Pik een bioscoopje is níét letterlijk bedoeld.

Ik vond het wel een grappig boekje.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Columns, Seksualiteit. Bookmark de permalink.