Sfeertekening

Peter van Straaten – Voettocht naar de binnenlanden van het huwelijk. ISBN 978-90-76168-47-0, 183 pagina’s, € 16,90. Amsteram: de Harmonie 2013.

Korte verhalen over relatieperikelen.

Peter van Straaten is niet alleen een vooraanstaand tekenaar, maar ook een goed auteur. Dat blijkt uit deze bundel korte verhalen over de relatie tussen man en vrouw. De schrijver weet de personen en hun problemen met elkaar vaak meesterlijk in een paar woorden neer te zetten.

Het zijn vaak tragikomische situaties over relaties die blijven voortduren omdat men elkaar niets meer te zeggen heeft of die worden beëindigd, nogal eens op vakantie of tijdens een kort uitstapje. Soms is er sprake van overspel en je geeft als lezer degene die daartoe komt nog groot gelijk ook. Ook de interactie tussen verschillende stellen leidt tot herkenbare situaties.

De man die altijd ‘wat je wilt, schat zegt, zelfs als zijn partner voorstelt uit elkaar te gaan. De vrouw die het wachten op mannen zat is, een lesbische relatie begint en uiteindelijk nu steeds moet wachten op haar vriendin. De vrouw die haar zwager onder druk zet om haar man aan een baan te helpen: ‘Herman heeft volgens mij helemaal geen andere baan nodig,’ zei Gerard. ‘Met een andere vrouw zou hij al reuze geholpen zijn’.

Wie bovenstaande bloemlezing aanspreekt leze dit boek. Ik vond het super!

Aan dit boek werd tevens aandacht besteed in de boekenrubriek LeesKost van het programma MeerInformatief op MeerRadio (donderdag 11 juli 2013). Klik op voettochtnaar om dit te beluisteren.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken. Bookmark de permalink.