Heerlijk?

Aat Ceelen – Het heerlijk avondje – ISBN 978-94-91567-03-2, 138 pagina’s, € 14,95. Amsterdam: De Kring 2012.

Tragikomisch, absurdistisch sinterklaasverhaal

Dit boek is het zelfstandig leesbare vervolg op De Pjotr Story van dezelfde auteur.

Het is 5 december en Pjotr zit op zijn zolderkamertje. Een klein hokje met heel veel boeken, een vluchtoord. Pjotr woont samen met Marie en is met haar een soort proefhuwelijk verwikkeld. Al lezende blijkt dat hij dol is op Marie, maar dat er ook wel wat strubbelingen zijn. Toch wil hij graag met haar verder. Op zijn zolderkamertje zit hij, met als gezelschap een fles wodka, meierend na te denken over een woord, dat zijn liefde voor Marie kan beschrijven. Een sinterklaascadeau voor haar. Ondertussen belt zijn enige vriend Negerhenkie. Die probeert hem over te halen om samen met hem met twee Russische vrouwen van bil te gaan. Het hele boek gaat over de gebeurtenissen van deze avond, het heerlijk avondje…

Aat Ceelen is acteur en regisseur. Hij heeft het peinzen, denken, ouwehoeren en in zichzelf discussiëren van Pjotr op een heel bijzondere manier beschreven. Het is een alternatief en absurdistisch sinterklaasverhaal of gewoon een soms hilarisch, maar wat ‘dun’ verhaal wat lekker weg leest. Persoonlijk vind ik de woorden en activiteiten van Negerhenkie te platvloers en te hard.

Bizar, maar excellent geschreven.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Fictie, Humor. Bookmark de permalink.