Elke dag een blaadje

Peter van Straaten – Peter’s zeurkalender 2013. ISBN 978-90-7616-832-0, 356 pagina’s, € 14,90. Amsterdam: De Harmonie 2012.

Kijken en genieten.

Peter van Straaten (77) is dan wel gestopt met zijn dagelijkse tekeningen in de krant. Er is gelukkig nog voldoende materiaal om elke dag een van zijn weergaloze tekeningen te bekijken op het bij die dag behorende blaadje van Peter’s Zeurkalender 2013 en als gevolg daarvan de dag met een glimlach (en een enkele keer met een schaterlach te beginnen). Chagrijnige vrouwen, onbenullige mannen en obstinate oudjes zijn herkenbaar geschetst en het commentaar is meestal raak.

Ik vind het zonde om de blaadjes af te scheuren. Zo blader ik het geheel regelmatig door, ook als de kalender na afloop van het jaar op mijn boekenplank. Een scheurkalender is natuurlijk geen boek, maar toch…

Hét eindejaarsgeschenk voor de fans van Peter van Straaten.

De zeurkalender 2012 werd genoemd als Tip in de boekenrubriek LeesKost van het programma PuurCultuur op MeerRadio (woensdag 17 oktober 2012).

Dit bericht is geplaatst in Cartoons. Bookmark de permalink.