Rare jongens die voetballers

Henk Osinga – Er fluit altijd wel iemand. Hilarische uitspraken over voetbal. ISBN 978-90-453-1331-3,  144 pagina’s, € 9,95. Amersfoort: BBNC 2012.

Tegeltjeswijsheden over voetbal.

Voetbal wordt wel de belangrijkste bijzaak van het leven genoemd en er wordt ontstellend veel over geouwehoerd op de buis, in de kantine en op verjaardagen. Ook spelers, trainers, scheidsrechters, commentatoren, voetbalvrouwen en bekende liefhebbers mogen daar graag aan meedoen. Henk Osinga verzamelde een aantal van hun opmerkelijke uitspraken. Ik noem er een paar: Ik heb veel geld uitgegeven aan alcohol, vrouwen en snelle auto’s. De rest heb ik gewoon verbrast (George Best). Je hebt scheidsrechters die zelfs een polonaise uit de hand laten lopen (René van der Gijp). Roken is slecht, vooral voor de gordijnen (Willem van Hanagem). Soms moet er iets gebeuren, voordat er iets gebeurt (Johan Cruijff). Als ik Dortmund was, had ik mezelf allang gekocht (Mark van Bommel). Die bal gaat niet over de lijn, het is dus geen goal (Hugo Walker). Romario van achteren gepakt… Typisch Grieks (Evert ten Napel). Feyenoord-supporter ben je niet voor de lol (Gerard Cox).

Het boekje wordt afgesloten met een lijst bijnamen van voetballers en trainers, waaronder Ed Konijn (Ed de Goey), Super Mario (Mario Been), de snor (Johan Derksen) en Don Leo (Leo Beenhakker).

Een aardig boekje voor een verloren moment.

Dit boek is tevens besproken in de boekenrubriek LeesKost van het programma PuurCultuur op MeerRadio (woensdag 30 mei 2012).

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Humor, Voetbal. Bookmark de permalink.