Onderbroekenlol

Mats & Enzo – Shit happens. Survivalgids voor toiletbezoek op het werk. ISBN 978-90-453-1178-4, 144 pagina’s, € 9,95. Rotterdam: BBNC 2011.

Mats & Enzo – Shit happens. Survivalgids voor toiletbezoek op vakantie. ISBN 978-90-453-1218-370, 144 pagina’s, € 9,95. Rotterdam: BBNC 2011.

Valt er iets te overleven bij toiletbezoek aan het werk? Kennelijk wel volgens de auteurs van het eerste melige boekje. Men zou er eens over kunnen roddelen of je zou de directeur eens kunnen tegenkomen op het toilet. Voor deze en andere non-problemen worden flauwe oplossingen aangedragen. Zonde van je tientje.

De in het tweede boekje geschetste problemen over toiletgebruik op vakantie zijn iets reëler dan die in dat over het werk. Het pleewezen is in verschillende buitenlanden, en niet eens ver hiervandaan, nu eenmaal soms een stuk minder gerieflijk dan in ons goede Nederland. Ik denk bijvoorbeeld aan de Mediterrane hurkplees. En in Japan zijn de toiletten soms zo luxe, dat je er ook geen raad mee weet. Helaas zijn de geboden oplossingen niet praktisch en alleen maar flauw, zodat je beter je gezond verstand kunt gebruiken dan dit boekje. De pagina’s zijn echter net zo groot als een velletje toiletpapier, dus… I rest my case.

Deze boekjes zijn tevens besproken in de boekenrubriek LeesKost van het programma PuurCultuur op MeerRadio (woensdag 21 september 2011).

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Cultuur, Humor. Bookmark de permalink.