Dromen zijn bedrog?

Simone van der Vlugt – In mijn dromen. ISBN 978-90-414-16841 (paperback, € 19,95) of 978-90-414-1848-7 (gebonden, € 24,95), 269 pagina’s, digitaal € 15,95. Amsterdam: Anthos 2011.

Een nieuwe, spannende thriller van Simone van der Vlugt, die met het eerder door mij hier besproken Op klaarlichte dag de NS Publieksprijs 2010 won.

Wat kan ik kwijt zonder te veel weg te geven? Het plot gaat over de voorspellende dromen van de kapster Rosalie Wesselink en de reactie van haar omgeving daarop. Haar ouders willen er niets van weten en hebben er alles aan gedaan om haar gave te onderdrukken. Ook haar man Jeroen vindt het maar onzin. Als Rosalie tijdens een vakantie in Marrakech droomt over een vliegtuigcrash laat ze haar vlucht omboeken. Ze ontsnapt daarmee aan de ramp die daadwerkelijk plaatsvindt.

Weer thuis droomt ze over een terroristische aanslag in Amsterdam en probeert ze uit alle macht die te voorkomen. Niemand gelooft haar echter. Ziet Rosalie kans het noodlot te keren?

Jammer dat de auteur zich niet beter heeft verdiept in de verschillen tussen het katholicisme en het protestantisme. Ze worden nogal door elkaar geklutst, zo doen katholieke leken over het algemeen niet aan Bijbelstudie.

Een spannend boek, niet meer en niet minder, waarin de lezer regelmatig op het verkeerde been wordt gezet.

Dit boek is tevens uitgebreid besproken in de boekenrubriek LeesKost van het programma PuurCultuur op MeerRadio (woensdag 21 september 2011).

Dit bericht is geplaatst in Detective / Thriller. Bookmark de permalink.