Chicklit of thriller?

Liselore Albers – Pumps in de pits. ISBN 978-90-443-2769-4, 255 pagina’s, € 16,95. E-book € 12,45. Vianen / Antwerpen: The House of Books 2010.

De uitgever noemt dit boek een roman, die zich afspeelt in de Formule 1-racerij. Het gaat over Isa, die getrouwd is met de Formule 1-racer Frank. In het wereldje van de racerij spelen zich allerlei intriges af en Isa is nogal naïef en tuint er verschillende malen in. En dat voor een meisje dat gestudeerd heeft. Gelukkig loopt het uiteindelijk allemaal toch goed af.

Albers weet waarover ze schrijft, want ze is getrouwd met de voormalige Formule 1-rijder Christian Albers. Haar ervaringen als coureursvrouw zijn in dit boek verwerkt.

Ik heb me afgevraagd of dit boek een chicklit is of een thriller. Na het lezen, wat overigens bepaald geen straf is, ben ik daar nog niet over uit. Het is in ieder geval een onderhoudend en spannend boek.

Dit boek is tevens uitgebreid besproken in de boekenrubriek LeesKost van het programma PuurCultuur op MeerRadio (woensdag 18 mei 2011).

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller, Fictie, Sport. Bookmark de permalink.