Seks zonder complex

Renske de Greef – Lust. Liefde, seks en bambihertjes. ISBN 978-90-290-8640-0, 192 pagina’s, € 10,-. Amsterdam: Meulenhoff, vijfde druk 2010.

Een vrolijk boek met columns, die meestal gaan over het seksleven van de auteur, destijds een avontuurlijke negentienjarige meid. Renske windt er geen doekjes om en schuwt het gebruik van drieletterwoorden (m/v) niet. Haar humor werkt aanstekelijk, vooral in het hilarische stuk over de pingpongshow in Thailand, waar pingpongballen in de lucht worden geschoten. U wilt niet weten hoe. De auteur schrijft openhartig over wat ze lekker vindt en wat niet en hoe ze dat soms met vallen en opstaan heeft moeten uitvinden. Ook zij conformeert zich soms tegen haar zin en doet dan weleens iets wat ze eigenlijk niet wil. En ook zij kent jaloezie en liefdesverdriet. Wel blijft ze trouw aan haar oma’s boxershorts, want lingerie vindt ze erg duur en het gaat toch maar uit. En van beffen houdt ze niet.

Renske heeft een vlotte, onbevangen stijl van schrijven. Ik heb dit boek met plezier gelezen en er ook nog wat bij geleerd over de beleving van seks door bepaalde jongeren. Het kan geen kwaad als de ouders van tienerdochters en tienerzoons dit boek eens lezen. Hopelijk schrikken ze niet te erg, maar doen ze hun voordeel met de opgedane kennis in het contact met hun kinderen.

Dit boek is tevens besproken in de boekenrubriek LeesKost van het programma PuurCultuur op MeerRadio (woensdag 6 april 2011).

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Columns, Erotiek, Man-vrouw verhouding. Bookmark de permalink.