Spontaan, sportief en sociaal

Bert Brussen – Internetdating. ISBN 978-90-5940-457-1, 142 pagina’s, € 14,90 Culemborg: Van Duuren Media 2010.

Ik moet bekennen dat ik geen ervaringsdeskundige ben op het gebied van internetdating. De auteur is dat wel en weet op dit gebied van de hoed en de rand. In dit vlot geschreven boekje laat hij de lezer meeprofiteren van zijn kennis. Zo vergelijkt hij de diverse datingsites met elkaar en geeft hij tips over foto’s (eerst naar de kapper) en over het samenstellen van een profiel. Het heeft geen enkele zin jezelf als ‘spontaan’, ‘sportief’ en ‘sociaal’ te omschrijven, want dat doet bijna iedereen. Een beetje jokken mag, maar keihard liegen niet. Dat laatste komt namelijk vast uit. ‘Goed gebouwd’ kan als je lang en slank bent, maar ‘slank’ niet als je aan de vette kant bent. Volgens de auteur zijn de meeste mannen uit op seks en de meeste vrouwen op een langdurige relatie, op een vader voor hun kinderen. Het is volgens hem goed dit als een gegeven te beschouwen. Dit boekje bevat ook tips over wat je niet in je profieltekst moet schrijven, zoals ‘ik dacht, ik probeer het maar weer eens’. Het beste is in een korte tekst de koe bij de horens te vatten, bijvoorbeeld: ‘ik zoek een vrouw/man die uit is op een vaste relatie. ‘. Ook een paar spetterende voorbeeldteksten vol humor worden verstrekt, zowel voor mannen als voor vrouwen. Naast extra aandacht voor profielfoto’s worden tips verstrekt over het scheiden van kaf en koren uit de reacties en over de weg naar het eerste echte offline contact.

Voor mij een leuk boekje om glimlachend door te lezen. Voor de doelgroep vast een goed hulpmiddel om met succes te gaan daten.

Dit boek is tevens besproken in de boekenrubriek LeesKost van het programma PuurCultuur op MeerRadio (woensdag 9 maart 2011).

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Computers. Bookmark de permalink.