Jam, jam

Het grote pastakookboek. Vertaald uit het Italiaans (1000 ricette di pasta) door Saskia Balmaekers en Diane Koster. ISBN 978-90-230-1300-6, 448 pagina’s, € 19,95. Haarlem: Becht 2010.

Volgens het omslag staan er meer dan 600 inspirerende Italiaanse recepten in dit boek. Wat dacht u van spaghetti met broccoli en ansjovissaus, cannelloni met asperges, penne met courgette en amandel, spaghetti met doperwtjes en spek, garnalencoctail met pasta, spaghetti met gruyère en ui, gegratineerde maccheroni met ham, penne met paddestoelen en inktvisjes, maccheroni met kappertjes en pijnboompitten, spaghetti met kippenlevertjes, vermicelli met tomaat en parmezaanse kaas, om maar eens wat te noemen.

Zowel klassiekers als snel te bereiden gerechten zijn opgenomen. In het register kunt u combinaties bij uw favoriete ingrediënten zoeken, bij mij dus ansjovis, parmezaanse kaas en spek) waarbij de soort pasta vaak uitwisselbaar is. Het boek is geïllustreerd met smakelijke foto’s en tekeningen. Ik krijg nu al trek!

Dit boek is eveneens besproken in het programma PuurCultuur op MeerRadio (woensdag 23 februari 2011).

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Eten en drinken. Bookmark de permalink.