Nieuwe Kroonenberg

Yvonne Kroonenberg – Was hij in de aanbieding? ISBN 978-90-254-3175-4, 142 pagina’s, € 12,50. Amsterdam / Antwerpen: Uitgeverij Contact 2009.

Yvonne Kroonenberg, psychologe in ruste, houdt steeds mannen (en vrouwen) op onnavolgbare vrolijke manier een spiegel voor. In dit boek legt ze wederom uit hoe mannen denken, waarom ze maar zelden doen wat vrouwen leuk vinden en zich eindeloos kunnen bezighouden met zaken die voor een vrouw doodsaai zijn. Ze kan dit weten, want ze heeft volgens eigen zeggen veel ‘verloofdes’ achter de rug. Het is typisch zo’n boekje voor de wc, één of twee stukjes per keer. Regelmatig werd overigens de rest van het huis opgeschrikt door een bulderend gelach. Voor wie de titel intrigeert: deze verwijst naar de mannen die u op datingsites aantreft. Ik citeer: ‘Mannen hebben maar een kort verlanglijstje: ze moet mooi zijn en lief, en ze mag geen groentetaart bakken. Vrouwen hebben een uitgebreider functieomschrijving. Bovenaan staat dat de nieuwe man respect voor zijn geliefde moet tonen, over communicatieve vaardigheden moet beschikken en werkwillig moet zijn in het huishouden. Hij mag geen hekel hebben aan dieren, hij mag niet meer van zijn boot houden dan van zijn vrouw, hij mag zich niet langer dan een uur per dag achter de computer verschuilen en niet langer dan drie kwartier op de bank zitten om naar een sportprogramma te kijken. Hij doet niet minachtend over de bezigheden van zijn vrouw, hij is beleefd tegen haar vriendinnen. En dan heeft hij ook nog gevoel voor humor en laat hij geen winden in het openbaar. Waar vind je zo’n man? Bij zijn nieuwe vriendin.’

Ik vind dit vreselijk leuk. U ook? Koop dan dit boekje. 

Dit boek is eveneens besproken in de rubriek PuurCultuur op MeerRadio, woensdag 7 oktober 2009.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Columns, Humor, Man-vrouw verhouding. Bookmark de permalink.