Wie is Michelle Obama?

Liza Mundy – Michelle Obama. Een biografie. Vertaald uit het Engels (Michelle. A Biography) door Petra van der Eerden, Miebeth van Horn en Pon Ruiter. ISBN 978-90-234-4122-9, 288 pagina’s, € 18,50. Amsterdam: De Bezige Bij.

Barack Obama is de laatste maanden niet meer weg te denken uit onze huiskamers. We hebben hem zo vaak op televisie of op internet dat hij welhaast een goede bekende van ons lijkt geworden. Zijn vrouw Michelle is er meestal bij, maar wie is zij eigenlijk?

Liza Mundy interviewde meer dan honderd personen om deze biografie te kunnen schrijven. Het werd een fascinerend portret van de  niet zonder slag of stoot in Princeton en Harvard opgeleide bedrijfsjuriste, die na haar afstuderen op een advocatenkantoor in Chicago ging werken. Daar werd ze adviseur en begeleider van de rechtenstudent Barack Obama, op wie ze vrij snel verliefd werd. Hij noemt haar overigens nog steeds The Boss.

Ver voor de presidentscampagne van 2008 had Michelle alles op een rijtje gezet, de obstakels en gevaren, de financiële last en de gevolgen voor de kinderen.

Dit en nog veel meer leest u in deze boeiende en luchtig geschreven biografie. Best interessant voor de vakantie.

Dit boek is besproken in de rubriek PuurCultuur op MeerRadio, woensdag 10 juni 2009.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Biografie. Bookmark de permalink.