Roodkopje

Ianca Fleerackers – Roodkopje. Hersenspinsels van een katje mét bijgeleverde handschoenen. Met illustraties van Inge Hermans. ISBN 978-90-209-7604-5, 128 pagina’s, € 16,95. Tielt België: Lannoo 2008.

Liefhebbers van de Belgische politieserie Flikken kennen inspecteur Emma Boon als een plichtsgetrouwe jonge vrouw, die slechts één keer uit de band springt. De roodharige actrice Ianca Fleerackers, die Emma vertolkt, komt in haar columns naar voren als een vrolijke chaoot en flapuit. Je krijgt een aardig beeld van een veelzijdige jonge vrouw. Het is is overigens wel de vraag of Ianca’s kinderen later blij zullen zijn met de openhartige manier waarop bepaalde intieme details aan een breed publiek worden prijsgegeven in dit op zichzelf leuke boek, wat mede door de grappige illustraties van Inge Hermans fraai is vormgegeven.

Dit boek is eveneens besproken in de rubriek PuurCultuur op MeerRadio, woensdag 17 juni 2009.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Columns. Bookmark de permalink.