‘Dagboek’ Tweede Wereldoorlog

C. van Zeeland – Een chronologisch vademecum van de Tweede Wereldoorlog. ISBN 978-80-8954-027-0, 323 pagina’s, € 19,95. Leeuwarden: Elikser 2008.

Kees van Zeeland heeft met het verschijnen van dit boek zijn droom verwezenlijkt. Wat begon met het aanhoren van de oorlogsverhalen van zijn vader, die Hitlers concentratiekampen overleefde, leidde tot een jarenlange studie van letterlijk alles van wat er in de Tweede Oorlog, zowel in Europa als in Azië gebeurde. Dit boek presenteert die feiten in chronologische volgorde. Juist nu de kennis van de Tweede Wereldoorlog vervaagt is dit boek onmisbaar, zeker als naslagwerk. Daartoe maken de diverse uitgebreide registers, ook van schepen, vliegtuigtypen en codenamen dit uitgebreide werk toegankelijk. Maar wie er echt profijt van wil hebben moet het gewoon lezen. Dat doe je niet in een achtenamiddag, maar het is zeker de moeite waard.

Dit boek is uitgebreid besproken in PuurCultuur op Meerradio, woensdag 25 maart 2009.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Non Fictie, Oorlog. Bookmark de permalink.