Doolhof van verraad

Paardenkeutels zijn geen vijgen

Een Rani Diaz-thriller.

Wanneer Mechelen wordt opgeschrikt door een brute moord is het, zoals ter plaatse gebruikelijk, aan hoofdinspecteur Rani Diaz en haar team om deze op te lossen. Amy, die recent tot dat team is toegetreden als inspecteur, krijgt een déja vu. Twintig jaar geleden werd haar vriendin Phoebe op dezelfde manier vermoord, de dader is nooit gesnapt. Zou hij of zij weer toegeslagen hebben of is er sprake van een copycat?

Rani, net uitgerust van een fijne vakantie en met haar hoofd nog bij privézaken, weet niet precies wat ze met Amy’s vermoedens aan moet. En dan gebeurt er weer een moord…

Auteur

Sterre Carron (Antwerpen, 1957) is het pseudoniem van een bijzonder populaire Vlaamse schrijfster van misdaadromans. Ze werkte jarenlang in de medische sector in Rwanda en Zaïre. Terug in België kwamen haar medische achtergrond en haar belangstelling voor criminologie goed te pas toen ze begon met schrijven. Sterre debuteerde in 2013 met Mara en publiceerde sindsdien twee titels per jaar, waardoor nu Doolhof van verraad de tweeëntwintigste thriller is met hoofdinspecteur Rani Diaz in de hoofdrol. In elk – prima ‘zelfstandig te lezen’ – boek wordt, naast de gebruikelijke porties misdaad, aandacht besteed een de persoonlijke omstandigheden van Rani en haar gezin, dat verder bestaat uit vriend Frederik, dochtertje Rune en tienerzusje Romy. De trouwe lezer volgt ook die ontwikkelingen op de voet. In 2023 werd Sterre Carron genomineerd voor de shortlist van de oeuvreprijs ‘De Max Gouden Vleermuis’. De serie wordt nog steeds voortgezet, maar de auteur heeft te kennen gegeven nu eerst eens een stand-alone thriller te gaan schrijven.

Het verhaal is, zoals we gewend zijn, weer uiterst gecompliceerd. Amy is ervan overtuigd dat de moorden te maken hebben met de dood van Phoebe, maar het team kan er maar geen vinger achter krijgen. Een en ander zet de persoonlijke verhoudingen enigszins onder druk. Hijgend lopen de teamleden achter de feiten aan en met hen de lezers. Ze worden door de vele plotwisselingen regelmatig op het verkeerde been gezet. Er is inderdaad spraken van een ‘doolhof van verraad’.

Intussen toont de commissaris zich regelmatig van zijn welwillende kant en dat is wel eens anders geweest. Loopt hij soms tegen zijn pensioen? En dan speelt er ook nog iets heel persoonlijks voor Rani en Frederik.

De doorbraak komt  plotseling, onverwacht maar zeker niet ongeloofwaardig. Als een bekwaam medicus hecht de auteur vervolgens alles keurig af.

Genieten!

Sterre CarronDoolhof van verraad. Een Rani Diaz thriller. ISBN 978-94-64789-15-7, 397 pagina’s, € 22,50. Temse (B): Phoenix Books 2024.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Deel van een reeks, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.