Prooi

De dood komt van boven

De maffia neemt wraak.

Deze thriller kent twee verhaallijnen. Een jachtvereniging wordt geconfronteerd met aanslagen op een aantal jagers. Het lijkt erop dat ze aangevallen werden door een heel grote roofvogel. De privédetectives Jonas Keller en Norbart krijgen de opdracht deze aanvallen te onderzoeken . De tweede verhaallijn speelt zich af in de kringen van de Kroatische maffia.

Auteur

Dirk Debeys werkt al meer dan 30 jaar in de reclamesector. Hij schreef eerder al de thrillers Sneeuwrood en Rijngoud.

Het verhaal van de jagers is heel origineel. De twee detectives werken in opdracht van het Landesjagdverband. Vijf jagers zijn tijdens hun jacht aangevallen door een grote roofvogel met enorme klauwen. Ze proberen op alle manieren uit te vinden wat voor vogel het is. Vervolgens moeten ze uitvinden wie met die vogel werkt en met welk motief. De jagers ontkennen dat ze iets met elkaar te maken hebben en ze hebben geen idee waarom ze aangevallen werden. Jonas en Norbart houden vol en hebben met hun speurwerk meer succes dan de politie.

Polizeioberkommissar Miro Poljak heeft de leiding bij de politie. Steeds komt die de detectives tegen, tot zijn grote ergernis. Dit leidt tot humoristische scenes.

Van een heel andere orde is het verhaal over de maffia, de onderlinge machtsstrijd en de  spectaculaire ontsnapping van Dragan Zorko, die gepaard gaat met extreem veel geweld.

Tussen al dit geweld is er ook nog ruimte voor romantiek, zij het dat een verliefdheid behoorlijke problemen met zich meebrengt.

Een knap opgebouwd verhaal met een heftige climax. Kortom: een thriller die nooit verveelt met veel afwisseling en spanning.

Dirk Debeys – Prooi. ISBN 978-94-6337-600-6, 302 pagina’s, € 22. Kalmthout: Pelckmans Uitgevers 2023.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.