Zandvoort aan Zee

Familievakantie verandert in nachtmerrie

Zoektocht naar verdwenen zus.

Een weekje met gezellig met z’n allen naar Zandvoort aan Zee om het koperen huwelijksfeest van haar ouders te vieren. Mandy Houtstra heeft er helemaal zin in. Even de drukte op haar verzekeringskantoor de drukte laten en heerlijk een paar dagen genieten van het strand, samen met haar vriend Robin en haar stiefdochtertje Lize. En, ze ziet haar zus Judith weer eens!

De sfeer in de vakantievilla aan de kust is gemoedelijk. Mandy heeft het altijd goed met haar moeder kunnen vinden. Met haar tweede echtgenoot Willem heeft ze daarentegen niet echt veel op, maar ze heeft haar moeder na het overlijden van haar vader altijd alle geluk gegund.

Judith is van het begin af aan niet gecharmeerd geweest van haar stiefvader. Maar Mandy vindt dat ze hem nooit echt een kans heeft gegeven. ‘Het is een gevoel’, had haar zus met regelmaat gezegd. ‘Ik kan het niet uitleggen’.

Auteur

De thrillers van Linda van Rijn (1974) zijn meer dan succesvol. Van haar boeken zijn inmiddels meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht en vrijwel allemaal hebben ze in Bestseller60 gestaan. Wie zich achter dit pseudoniem verschuilt is nog steeds onbekend. Wat we wel weten, is dat ze na haar studie Literatuurwetenschappen in de reisbranche is gaan werken en dat ze op Curaçao woont. In 2011 debuteerde Van Rijn met Last minute, nog datzelfde jaar volgde Piste alarm. Sinds die tijd is ze fulltime schrijfster en publiceert ze jaarlijks minimaal twee vakantiethrillers. Dit jaar beloven er nog twee te verschijnen…

Ook Willem doet zijn best om er iets gezelligs van te maken. Iedereen lijkt te genieten. Mandy denkt zelfs niet te veel aan de ex van Robin, die na drie jaar de strijdbijl nog steeds niet begraven heeft. Zon, zee, strand; sinds tijden kan ze weer een beetje ontspannen. Terwijl ze zich insmeerde met een dikke laag aftersun, glimlachte Mandy via de badkamerspiegel naar Robin. ‘Wat een heerlijke dag’.

Na de barbecue gaan Mandy, Robin en Lize nog even een ijsje in het dorp halen. Judith wil liever een strandwandeling maken. Als ze drijfnat van de regen terugkomen is Judith nog niet thuis. Het is inmiddels noodweer en haar mobieltje neemt ze niet op. In paniek gaat Mandy haar zoeken, maar Judith lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen.

Uiteindelijk schakelt Mandy de hulp van de politie in. Haar zus is immers officier van justitie en wie weet heeft iemand het op haar gemunt. En, wat weet ze eigenlijk meer dan de naam van Judiths nieuwe internetdate met wie ze zou afspreken?

Ook rechercheur Arjan Dalsma staat in eerste instantie voor een raadsel. Heeft die familie Houtstra niet zelf iets te verbergen? Uiteindelijk leidt het onderzoek naar een oude, nooit opgeloste verdwijningszaak in Zandvoort aan Zee. Maar wat kan dat met Judith te maken hebben?

Hoe krijgt Linda van Rijn het toch voor elkaar! Weer een heerlijk boek, vol spanning die af en toe van de bladzijden afdruipt en een verrassend plot. Het is inmiddels haar 26e boek, dat zich zoals altijd op een vakantiebestemming afspeelt. En zeker niet alleen in het buitenland, zoals Zoutelande, Strandslag en nu Zandvoort aan Zee. En ook dan is het te merken dat ze alleen schrijft over plaatsen waar ze zelf is geweest. Een rondje door mijn eigen dorp met deze heerlijke thriller in het achterhoofd bevestigde dat meteen!

Linda van RijnZandvoort aan Zee. ISBN 978-94-6068-466-1, 304 pagina’s, € 15,00. Baarn: Uitgeverij Marmer 2021.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.