Minnaar

Affaire eindigt in nachtmerrie

Hij is woest aantrekkelijk. Maar als Nina haar buitenechtelijke relatie met de veel jongere Søren wil verbreken leert ze pas zijn ware aard kennen.

Eigenlijk heeft ze alles wat haar hartje begeert: een lieve man, twee kinderen die op zichzelf wonen, een goede baan bij de bank, leuke vrienden en een heerlijk huis. Toch valt Nina als een blok voor Søren…

In de gestolen uurtjes zeggen ze vaak lachend tegen elkaar dat het alleen maar om de seks gaat. En zo ervaren ze het ook. Søren is vrijgezel en 23, zij 40. Ze voelt zich heerlijk. Gezien en gewild, heel anders dan thuis waar haar man Nick steeds minder oog voor haar heeft. En de knappe kitesurfer geniet ervan. Ze komt toch steeds weer naar hem terug?

Als Nina zich realiseert dat ze oprecht van haar echtgenoot houdt en wil werken aan de sleur waarin hun relatie is beland besluit ze een punt achter het avontuurtje te zeten. Søren is echter niet van plan haar los te laten. Alles wat ze ooit tussen de lakens tegen hem heeft gezegd, gebruikt hij tegen haar. Hoe fijn zou haar leven wel niet zijn als ze vrij was?

Auteur

Ilse Ruijters (1979) studeerde communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze wilde als kind al schrijfster worden. Van het prijzengeld dat ze in 2008 won met de IVIO Andries Greinerprijs kocht ze een laptop om haar droom waar te maken, maar het duurde nog acht jaar voordat haar debuut De onderkant van sneeuw verscheen. Ze schreef nog twee thrillers (Later als ik dood ben en Meisje van me) en een non-fictieboek voor stellen bij wie zwanger worden niet vanzelf gaat. Ruijters werkt als freelance tekstschrijfster en geeft schrijftrainingen.

 

 

Søren speelt een vies spelletje met Nina, die met lede ogen moet toezien hoe hij probeert haar hele gezin in te palmen. Tegen haar man, haar kinderen en haar beste vriendin Floor kan ze haar angsten niet uitspreken. Dan zou immers haar affaire aan het licht komen! Dus trekt ze haar eigen plan…

Ruijters heeft weer een heerlijke psychologische thriller geschreven. Naast een origineel verhaal draagt haar mooie pen daar zeker aan bij. Boven op het duin bleef ze staan. Voor haar lag de onmetelijke Noordzee er ogenschijnlijk stil bij. De golven zag je nauwelijks. Dit was het water dat Søren kende; het water dat hun lijven toen omsloten had. Zouter dan tranen en angstzweet. De gedachte dat de zee ergens ophield, dat elke oceaan, elk meer en elke boerensloot in elkaar overliep, het water overal naar toekroop, altijd zijn weg vond, had iets griezeligs.

Het boek bestaat uit delen met toepasselijke titels als zucht, bries, wind, tornado, stil en nieuwe wind. De korte hoofdstukjes zuigen de lezer helemaal mee in het verhaal dat zo mooi begon, maar op een ongekend einde afstevent.

Ilse RuijtersMinnaar. ISBN 978-90-263-5221-8, 355 pagina’s, € 18,99. Amsterdam: Ambo | Anthos 2021.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.