The People vs. Donald Trump

Lachen om de president

Rumoerige ambtstermijn in 60 cartoons.

Donald Trump, de Amerikanen vereren hem of ze haten hem. Een tussenweg lijkt er nauwelijks te zijn. In Europa is het oordeel overwegend negatief. Maar gelukkig kun je wel veel om de man lachen. Trump is een dankbare prooi voor standup comedians en cartoonisten uit de hele wereld, waaronder de Vlaamse meestertekenaar Marec.

 

Auteur

De Vlaamse cartoonist Marec (Marc De Cloedt 1956) maakt reeds 35 jaar cartoons over politiek en actualiteit. Samen met de bekende thrillerauteur Pieter Aspe maakte hij het ontroerende boek Afscheid van een muze. Samen baten ze de Loge van Marec & Aspe, uit in Brugge, een soort literair café, waar ook het roemruchte Omer bier getapt wordt.

 

 

 

Nog onlangs publiceerden wij: Het is me nogal een rijtje diskwalificaties dat zijn tegenstanders Donald Trump toedicht; bedrieger, nep, racistisch, pestkop, immoreel, narcist, vulgair, pathologische leugenaar, kleinerend, zwak en onzeker, hebzuchtig, pronkend, vrouwenhater, religieus-onverdraagzaam, xenofoob, ongeschikt als opperbevelhebber en dringend behoeftig aan therapie. Dat is Trump, een illusies verkopende patjepeeër. Een gesjeesde cowboy die in het Wilde Westen elixers verkoopt als Haarlemmer Olie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In ieder geval gaf de man aanleiding tot een aantal kostelijke cartoons van Marec. Bent u in de gelegenheid bij De Loge langs te gaan, dan kunt u dit boekje aanschaffen, samen met vijftien ongetwijfeld overheerlijke Trump-pralines aanschaffen, gecreëerd door de befaamde meester chocolatier Dominique Persoone. ‘Los’ kan natuurlijk ook. Haast u, dit boekje kan wel eens een collectioners item worden.

Marec – The People vs. Donald Trump 2016-2020. € 8,00. Brugge: De Loge van Marec 2020.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Cartoons. Bookmark de permalink.