Dodelijke afrekening

De jacht op Griekse munten

Na het trimmen vindt Leo een lijk in zijn kofferbak. Wat moet hij daarmee?

Een directeur van een bankfiliaal wordt op een dag benaderd door een Griek die hem chanteert. Hij eist dat Leo oude Griekse munten uit een van de kluisjes haalt. Het brengt hem in ernstige moeilijkheden. In de liefde gaat het hem beter af, maar de munten en een Griekse familie blijven hem parten spelen.

 

Auteur

Camille Jacobs komt uit het zakenleven. Zijn leven lang schreef hij al manuscripten. In 2019 kwam zijn eerste boek uit, de thriller Wraak. Na dit succesvolle begin ging hij zich geheel wijden aan het schrijven. Zijn stijl is niet literair, maar wel heel toegankelijk. Dit is zijn tweede boek. Het derde De Waarheid dat nog in de maak is, verschijnt binnenkort.

 

 

Deze thriller is spannend van begin tot eind. Al op de eerste bladzijden is er een onthutsende gebeurtenis. De brave, keurige bankdirecteur treft na zijn trimronde in het bos een lijk aan in zijn auto. Wat moet hij doen? Als hij de politie belt wordt hij natuurlijk aangezien voor de dader. Het alternatief is het dumpen van het lijk, maar hoe en waar? Leo blijkt het slachtoffer te zijn van een zeer geraffineerd complot. Een paar dagen later meldt zich een Griek die alles blijkt te weten. Hij dreigt met de politie en eist toegang tot een kluis waar Griekse munten van zijn familie liggen. Wat gaat Leo doen?

Naast de spannende gebeurtenissen is er ook genoeg aandacht voor het privéleven van de hoofdpersoon: zijn echtscheiding, zijn werk als bankdirecteur, zijn omgang met zijn ouders en zijn liefdesleven met een nieuwe verliefdheid. Zo hebben we te maken met een echt mens van vlees en bloed. Het bijzondere is dat bijna alle personen verrassende ontwikkelingen doormaken.

Eigenlijk bestaat het boek uit twee verhalen. Het tweede verhaal begint als de bezitter van de Griekse munten, de heer Vandeplasch, overlijdt en de familie de inhoud van de kluis komt opeisen. Dan volgt weer een spannend verhaal waarbij Leo tot zijn nek in de moeilijkheden zit. Voortdurend zijn er onverwachte wendingen.

De grootste verdienste van het boek is de ingenieuze plot. Een meeslepende thriller.

Camille JacobsDodelijke afrekening. ISBN 978-94-6323-734-5, 291 pagina’s, € 20,00. Enschede: BoekenGilde 2020.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.