De lockdown

Op de vlucht

Het leek een ideale liefde, maar ze werd het bezit van haar vriend. Net voor de lockdown vlucht ze naar Bretagne en denkt dat ze daar veilig is.

Patricia is directiesecretaresse. Regelmatig komt er bij haar chef een zeer charmante klant. Hij nodigt haar uit voor een etentje. Het wordt een ideale liefde. Ze verlaat het saaie kantoor en gaat bij Mark de Waal wonen. Aanvankelijk belandt ze in een droom, maar hij blijkt ook jaloers en gewelddadig. Op een nacht vlucht ze en rijdt naar Bretagne waar haar tante Trees een chambre d’hôte heeft. Ze is zeer welkom. Op televisie verkondigt president Macron dat Frankrijk op slot zal gaan. Voor tante een ramp, voor Patricia een opluchting. Nu zou ze misschien wel veilig zijn.

Auteur

Noortje Brink (1978) is een Nederlandse thrillerauteur. Ze schreef Hotel van sneeuw en Bloedhitte. Naast schrijven en lezen houdt Noortje van wandelen, afspreken met haar vriendinnen en tijd doorbrengen met haar gezin.

Het verhaal begint met de vlucht naar Bretagne en de afkondiging van de lockdown. Ze voelt zich aanvankelijk veilig: de grenzen dicht en haar telefoon uitgeschakeld. In enkele flash backs wordt verteld wat er aan de vlucht vooraf ging. De schrijfster is spaarzaam als het gaat om het privéleven van de hoofdpersoon.

Alles veranderde toen ze met één van de klanten, Mark de Waal, een relatie kreeg. Hij was mooi en charmant en rijk, Ze trok bij hem in en hij verwende haar. Maar ze was haar vrijheid kwijt. Toen ze te weten kwam dat Mark een crimineel beangstigde dat haar en vertrok ze naar haar tante.

Het verblijf bij haar tante is een verademing. De schrijfster is er in geslaagd de prettige sfeer goed te beschrijven. Maar dat duurt niet lang. Ze begaat een domme fout waardoor Mark kan nu ook uitvinden waar ze zich bevind. Het wordt dan heel spannend.

Deze geslaagde thriller heeft een goede spanningsopbouw. Het slot vormt een mooie climax. De zo actuele titel belooft meer wel dan het boek over de lockdown zegt, daar kon wat meer aandacht aan worden besteed.

Een geslaagde mini-thriller.

Noortje Brink – De lockdown. E-Book. ISBN 978-90-472-0566-1, 133 pagina’s, € 2,99. Amsterdam: Loft Books 2020.

Let op: Van dit boek is geen papieren versie verkrijgbaar. U kunt het lezen op uw e-reader, iPad, iPhone, pc of ander digitaal apparaat dat het ePub-formaat aan kan.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.