Sugar Daddy

Spoken uit het verleden

Een professor wordt ineens geconfronteerd met personen die wraak willen voor daden in het verleden.

Als professor Mayer een lezing houdt is er een beeldschone jongedame in het publiek die zich aan hem opdringt. Er ontstaat een verhouding waarin hij haar dure cadeaus geeft, typisch voor een rijke oudere man (sugar daddy) met een mooie jonge vrouw. Hij wordt door haar als boodschappenjongen gebruikt. Als hij zijn boodschap heeft gedaan ontmoet hij weer een andere mooie, jonge vrouw die hem ook weer voor iets wil gebruiken. Mayer wordt geconfronteerd met heftige gebeurtenissen uit het verleden en hij belandt in zeer benarde situaties. Zowel wraakzuchtige personen als politiefunctionarissen hebben het op hem gemunt.

Auteur(s)

Onder auteursnaam Bogaerts schreven vader Willy en zoon Steven reeds negen thrillers met commissaris Bottu. Willy schreef de historische thriller Mijn koninklijke minnaar en Steven schreef het spannende Shakespeare Contingent. Met 13 Geboden begon het duo aan een nieuwe reeks misdaadromans met commissaris Jakob Doro in de hoofdrol.

 

 

 

 

Naast de verhaallijn van Hans Mayer is er die van kolonel Silvio del Monte en zijn familie. Zij willen afrekenen met gebeurtenissen van vroeger die zich in een klooster afspeelden. Een gewelddadige abdis en de destijds jeugdige arts Hans Mayer spelen hierin een rol. Het grote aantal personages is soms lastig voor de lezer, een blocnote met wat schemaatjes is bijna onontbeerlijk.

Een goed geschreven, lekkere thriller. Jammer dat de schrijvers de plot wel erg ingewikkeld hebben gemaakt en dat het aantal personages wat hoog is. Spanning is er genoeg: moord en doodslag, ontvoeringen, kortom alle elementen van een spannende thriller zijn aanwezig.

Bogaerts (Willy en Stephen Bogaerts)Sugar Daddy. ISBN 978-94-014-6462-8, 270 pagina’s, € 20,99. Tielt: Lanoo 2019.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.